2e Grote Anoniem Quiz

Quizronde 7: Eurotrip

Organisatie quiz: Volleybalclub De Anoniemfibieën

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 114

Moeilijkheid: 81.23 %

Uitleg ronde: Eurotrip: We krijgen eerst 9 gewone vragen. De antwoorden schrijf je in de 1e kolom. Na deze 9 vragen volgt een medley met 9 Eurosongliedjes die in volgorde passen bij het land dat je kan koppelen aan de vragen uit de 1e kolom. Dit land kan jullie misschien helpen om het liedje te herkennen. Wij vragen telkens de naam van de uitvoerder van het liedje. Dit vul je in de 2e kolom in. (Medley is niet te horen op deze website)

Quizvraag Eten en drinken 8284
© Claude Truong-Ngoc

Deze zoete lekkernij is te vergelijken met crème brûlée of crème Catalana. Traditiegetrouw worden ze warm gegeten met kaneel en poedersuiker en een espresso. Hun karakteristieke kleurschakering krijgen ze door het bakken in de oven op een hoge temperatuur. Welke lekkernij zien we hier afgebeeld?

Goed zo !
Quizvraag Eilanden 8285
© Nicolas PAYET

We bevinden ons op een eiland gelegen op het zuidelijk halfrond van de wereld. Toch maakt het deel uit van de Europese Unie. Het is een vulkanisch eiland en een geliefde locatie onder bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Het hoogste punt op 3069 m draagt de naam Piton des Neiges en maakt deel uit van UNESCO Werelderfgoed. Een klein weetje: zowel Roland Garros als Michel Houllebecq werden op dit eiland geboren. Wat is de naam van dit eiland?

Goed zo !
Quizvraag Taal 8286

Goodbye is een groet die we gebruiken bij een afscheid. De groet wordt vaak verkort tot bye, of wat informeler tot bye-bye. Wat weinigen misschien weten is dat het een samentrekking is van een vier woorden tellende zin. Welke 4 woorden zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 8287

Dit recent werk dateert van 2018 en is van de hand van Peter Klashorst. Het is duidelijk dat Klashorst zich heeft laten inspireren door de dolle avonturen van Kuifje. Het originele werk is gemaakt rond 1666 door een Delftse meester. Van wie is de originele uitvoering van dit werk?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8288

Voor deze vraag gaan we op zoek naar een klassiek vleesgerecht dat letterlijk ‘holle botten’ betekent. De basis van het gerecht zijn kalfsschenkels die met onder andere uien, wortels en bleekselderij worden gestoofd in witte wijn. Het gerecht wordt meestal geserveerd met risotto of pasta en wordt afgewerkt met gremolata, een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie.

Goed zo !
Quizvraag Suske en Wiske 8289

Dat Suske en Wiske wereldburgers zijn, dat weten we allemaal. In andere Europese landen kennen we hen als Bob et Bobbette, Lucius et Lucia, Finn och Fiffi. Hier staan ze afgebeeld in een Scandinavische versie als Anu & Antti. Wat is de Vlaamse titel van de strip die we hier zien afgebeeld?

Goed zo !
Quizvraag Filosofie 8290

Van wie is de vermaarde uitspraak “What doesn’t kill you makes you stronger”? Een tip: Deze uitspraak is niet ontstaan in het Engels.

Goed zo !
Quizvraag  8291

De meesten onder ons kennen Volvo als een typisch Zweeds bedrijf. Dit is echter niet langer correct. Volvo Car Corporation is sinds enkele jaren onder Chinees bewind. In welk jaar vond de overname van Volvo door de Chinese Geely Holding Group plaats?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 8292

Deze beeldengroep uit de Hellenistische beeldhouwkunst stelt een Trojaanse priester en ziener voor met zijn twee zoons, Thymbraeus en Antiphantes. Het verhaal achter deze afbeelding is dat deze Trojaanse priester de Trojanen wilde waarschuwen om het paard van Troje niet binnen te halen. Volgens de overlevering werden de priester en zijn zoons vervolgens gewurgd door slangen van Poseidon. Hoe heet deze beeldengroep of hoe heette deze priester?

Goed zo !