2e Grote Anoniem Quiz

Quizronde 3: Alfabex raketronde

Organisatie quiz: Volleybalclub De Anoniemfibieën

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 114

Moeilijkheid: 39.94 %

Uitleg ronde: Alfabex raketronde: 26 snelle vragen (elke vraag wordt slechts éénmaal voorgelezen, dus luister aandachtig). Na de laatste vraag worden de antwoordformulieren van ronde 3 onmiddellijk opgehaald. Deze keer geen aftelklok.

Wie was het stamhoofd van de Eburonen wiens standbeeld op de Grote Markt in Tongeren staat?

Goed zo !

We zoeken een extreme tak binnen de wielersport waarin men kan variëren tussen freestyle, dirt, street, flatland en vert. Connor Fields pakte binnen deze sporttak de gouden plak op de spelen van Rio in 2016.

Goed zo !

Wat is een wetenschappelijk synoniem voor bol en is het tegenovergestelde van concaaf?

Goed zo !

In België wordt deze Geit genoemd, in Nederland Eend, in Engeland Tin Snail. Maar wat is de Franse naam voor deze alom bekende Citroën?

Goed zo !

Welk graafschap in de regio East of England, grenst aan de Noordzee, heeft als hoofdstad Chelmsford en Harwich als belangrijke havenplaats. In oktober 2019 werden er 39 migranten dood in een koelwagen gevonden?

Goed zo !

Welke gratis opensource-webbrowser werd ontwikkeld door Mozilla Foundation?

Goed zo !

Welk Italiaans schoenenmerk produceert schoenen die ademen?

Goed zo !

Welk Engels woord, wat een afgeleide zou zijn van hocus pocus, betekent nep, bedrog, poets?

Goed zo !

Welke Vanina trad in de voetsporen van haar meer bekende vader die zowel 8 Formule 1 wedstrijden, de 24 uur van Le Mans en Francorchamps als de rally Paris-Dakar won?

Goed zo !

Wurlitzer is een bekende fabrikant van dit type muziekapparaat, waarbij de gebruiker, door geld in te werpen, zijn favoriete plaat kan horen? Hoe heet dit apparaat?

Goed zo !

Voornaam en familienaam van deze Duitser denker die samen met Friedrich Engels Het Manifest van de Communistische Partij schreef?

Goed zo !

Welke IATA-luchthavencode staat er op je bagagelabel wanneer je vliegt naar Los Angeles International Airport?

Goed zo !

Welke groene plastic doos voor klein gevaarlijk afval was in de jaren ’90 geen succes onder andere door een te goede kinderbeveiliging?

Goed zo !

Welk Amerikaans bedrijf met hoofdkantoor in California, werd opgericht in 1997 en biedt bijna wereldwijd een video streaming on demand met films, series en documentaires aan?

Goed zo !

Hoe heet het psychoanalytisch concept, ontwikkeld door Freud, waarbij het kind een door seksualiteit bepaalde instinctieve erotische binding ontwikkelt voor de moeder en de vader als concurrent ziet?

Goed zo !

In de stelling "Naarmate de kennis toeneemt, weet men steeds minder" herkent men een ogenschijnlijke tegenspraak, die op een iets dieper niveau nog wel logisch lijkt. Hoe heet deze stijlfiguur?

Goed zo !

Hoe heet een vierkant met vijf elementen, waarvan er vier de hoekposities innemen en de vijfde zich in het middelpunt bevindt? Een voorbeeld hiervan is het patroon van de vijf op de dobbelsteen en de vijf als speelkaart.

Goed zo !

Met welk Zwitsers luxemerk bedankte Niki Terpstra zijn ploegmaats voor de overwinning in de Ronde Van Vlaanderen in 2018?

Goed zo !

Wat is de naam van het mythisch wezen dat in het Oude Egypte gebruikt werd als wachter. Het bestaat uit het hoofd van een man en het lichaam van een leeuw. De Griekse variant bestaat uit het hoofd van een vrouw en het lichaam van een adelaar?

Goed zo !

In Zuid-Afrika noemen ze het flaterwater. Onder welke naam kennen wij deze correctievloeistof?

Goed zo !

Wat is de meer bekende naam van het Charedisch jodendom? Aanhangers zijn voorstanders van de meest traditionele navolging van de joodse wetten en zijn visueel herkenbaar zoals de loshangende pijpenkrullen, baard, bijzondere hoed, lange jas…

Goed zo !

De familienaam van de Belgische journalist van het VRT Nieuws die zich vooral bezighoudt met internationale conflicten. Zijn recentste boek is getiteld Mijn kleine oorlog?

Goed zo !

Wat is de naam van een Duits merk van allerhande elektrisch handgereedschap dat een partnerschap heeft met Brico? De kleuren zwart en oranje staan centraal.

Goed zo !

Alprazolam is een geneesmiddel, behorend tot de benzodiazepinen. Het wordt toegepast bij de behandeling van angst- en paniekstoornissen. Onder welke merknaam kennen we dit geneesmiddel beter?

Goed zo !

Dit Japans bedrijf van sportartikelen vervaardigt attributen voor badminton, tennis en golf. Hoe heet dit bedrijf?

Goed zo !

Dit Belgisch danceproject scoorde in de jaren ’90 hits met Time Modulator en Carat Trax. De echte naam van de DJ achter dit project is Frank Struyf. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !