Quizvragen 2010

33 resultaten

Quizvraag Films 4318

Deze Amerikaanse thriller uit 2010 werd geregisseerd door de Nederlander Anton Corbijn. Het verhaal is gebaseerd op de roman “A Very Private Gentleman” van Martin Booth. George Clooney neemt de hoofdrol voor zijn rekening in deze prent die zich in Zweden en Italië afspeelt. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 4251

Deze film begint bij Sinterklaas, die een hartstilstand krijgt vlak voor de stoomboot de haven van Antwerpen binnenvaart. Hij wordt vervangen door de knorrige Sint Jan. Vanaf dan lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, maar allemaal komen ze in aanraking met Sint Jan en spelen ze zich af in Antwerpen. Liefde is de rode draad in de film: je moet erin geloven zoals in Sinterklaas. Wat is de titel van de film uit 2010?

Goed zo !

Sport en wet fusion. Deze man is een Brusselse springruiter. Op 9 oktober 2010 werd hij op de Wereldruiterspelen in de Verenigde Staten wereldkampioen springen met zijn paard Vigo d'Arsouilles. Jullie kunnen ook op het antwoord komen door een Belgische wet over de voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden. Gedetineerden kunnen de voorwaardelijke invrijheidstelling bekomen indien ze één derde van hun straf hebben uitgezeten, met een minimum van drie maanden.

Goed zo !

Deze octopus uit het Sea Life Centre te Oberhausen in Duitsland, verwierf in de zomer van 2010 grote bekendheid in de internationale pers. Hij werd gehypet als "voorspeller" van voetbaluitslagen, voornamelijk van het Duitse voetbalelftal tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika. Wat was de naam van deze octopus?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Belgische kledingwinkelketen die staat voor een complete collectie kledij en accessoires, voor de volledige familie en voor iedere stijl. Het modemerk werd gelanceerd in 2010 en maakt deel uit van een Belgisch familiebedrijf dat meer dan 30 jaar geleden werd opgericht. Het staat voor kleur, kwaliteit tegen een betaalbare prijs en voor duurzaam ondernemen..

Goed zo !
Quizvraag Tennis 3504

Het langste potje tennis duurde maar liefst 11 uur en 5 minuten. In de vijfde set werd de match gewonnen met 70 – 68. Welke twee tennissers speelden deze uitputtingsslag in Wimbledon 2010?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 3228

We zijn op zoek naar de naam van een liftwedstrijd voor het eerst georganiseerd vanuit Gent in 2010 waarin deelnemers zo snel mogelijk verschillende etappes al liftend moeten afleggen. Na iedere etappe worden de deelnemers verrast met een optreden van verschillende artiesten.

Goed zo !
Quizvraag Series 3219

Als je zou kijken naar de beste Britse tv-series van de laatste jaren, dan mag deze hierin zeker niet ontbreken. Dit Kostuumdrama speelt zich af in de periode 1912-1925 en beschrijft de grote klassenverschillen van die tijd in het Engels landhuis van de graaf en gravin van Grantham. Naar welke Engelse serie zijn we opzoek?

Goed zo !
Quizvraag Tunesië 3156

Met deze term wordt de golf van opstanden, protesten en revoluties aangeduid die begon op 18 december 2010 in Tunesië, met de zelfverbranding van de straatverkoper Mohammed Bouazizi. De vonk sloeg nadien over naar landen zoals Egypte, Libië en Syrië, en zijn tot op vandaag voelbaar. Naar welke term zijn wij op zoek?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 2980

We zijn op zoek naar de naam van een geplande concertreeks van de King of Pop. Vanaf 13 juli 2009 zou hij tot 6 maart 2010 vijftig optredens geven in de O2 Arena in Londen. Helaas vond geen van deze concerten ooit plaats gezien de king of pop drie weken voor de start van de concertreeks overleed aan een hartstilstand. Over de geplande reeks werd achteraf een film gemaakt met een titel waarin de naam van de concertreeks vervat werd. Hoe heette de geplande concertreeks?

Goed zo !