Quizvraag 4202 Taal

Quizvraag Taal 4202

Er waren achttien woorden genomineerd. Vlamingen konden tussen 28 november en 17 december hun stem uitbrengen. Wat is uiteindelijk het woord van het jaar 2018 geworden?

Goed zo !


Meer quizvragen over Taal

Quizvraag Taal

Het is een survivalist of eerder neosurvivalist die zich voorbereidt op een noodsituatie als gevolg van een ramp of ongeregeldheden, of deze zich nu op lokaal niveau of internationale schaal afspelen. Ze zorgen voor allerhande voorzieningen die ze helpen te overleven. Deze kunnen aangebracht zijn in hun eigen huis of op een andere locatie (zoals in een schuilplaats of bunker). Bovendien slaan ze grote voorraden in.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Vlamoverslag is een term in de brandbestrijding waarmee het plotseling ontbranden van een hete rookgaslaag wordt bedoeld. Welke Engelse term gebruiken we hiervoor?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Sinds 2006 bestaat er een gekleurd boekje dat als alternatief ontstond voor het Groene Boekje. De spelling erin is ontworpen uit onvrede over sommige onderdelen uit het groene boekje. Het alternatief geeft meer vrijheid bijv. voor het gebruik van de tussen-n en koppeltekens. De afwijkingen ten opzichte van de groene spelling zijn in dit boekje zo veel mogelijk aangegeven. Over welke kleur boekje gaat het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Geen idee waar Franstalige jongeren het over hebben als ze met hun turvoi naar de téci gaan? Als je de lettergrepen omdraait, begrijp je dat ze met hun voiture naar de cité gaan. Hoe heet deze Franse jongerentaal waarbij lettergrepen omgewisseld worden zodat totaal nieuwe woorden ontstaan?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is de naam van een stedelijk gebied met een lage levensstandaard en waar de bewoners van lage inkomens moeten rondkomen? Vaak wordt deze term gebruikt om een typische Braziliaanse krottenwijk te beschrijven. Wat is de Portugese benaming hiervoor?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

In de jaren 1960 bracht het Franse bedrijf Assimil taalcursussen op vinylplaat op de markt. Zo had je de Engelse cursus Anglais sans peine. In het album Asterix en de Britten wordt allusie gemaakt op deze cursus. Wanneer Obelix aan Notax vraagt of zijn kleren van tweed duur zijn, antwoordt Notax met het eerste zinnetje uit de Assimil-cursus. Het zinnetje ging verder een eigen leven leiden. Fransen gebruiken dit zinnetje om aan te geven dat ze Engels kennen, maar niet echt spreken. Welk zinnetje van 4 woorden bedoelen we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Ongeïnteresseerd wegkijken zijn we bij de Young Ones al gewoon, sinds jaar en dag bespreken onze coachen tevergeefs systemen door. In deze smartphone tijden gaat zoals je ziet de gsm al mee op het terrein Hoe noem je de vreselijke gewoonte om niet aandachtig luisteren naar je conversatiegenoten omdat je perse je mails wil lezen of je status wil checken. Er gaan stemmen op om het in het Nederlands “muuskeren” te noemen, maar wat is gangbare term in het Engels?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Latijn wordt beschouwd als een dode taal, maar wordt toch nog regelmatig gebruikt. Hoe vertaal je “De stem van het volk is de stem van God” in het latijn? Korte interviews waar naar de mening van de man in de straat danken hun naam aan deze uitspraak.

Bekijk antwoord