Quizvraag 2392 Taal

Quizvraag Rivieren 2392

Hoe noemen we een lus in de loop van een natuurlijke waterloop (beek, rivier of zeestroming)? Dergelijke lussen ontstaan bij rivieren of beken doordat in de buitenbocht, waar het water het snelst stroomt, grond wordt weggespoeld, terwijl aan de andere zijde grond wordt afgezet.

Goed zo !


Meer quizvragen over Rivieren

Quizvraag Aardrijkskunde

Boedapest werd in 1873 gevormd door het samenvoegen van Boeda en Óbuda op de westelijke oever van de rivier met Pest op de oostelijke oever. Welke rivier ligt hier in het midden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Welke rivier stroomt in de Grand Canyon, in Arizona?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Lokale aardrijkskunde. Welke rivier stroomt door de volgende plaatsen? Zinnik - Steenkerke - Tubeke - Halle - Lot - Ruisbroek - Vorst - Sint Gillis - Laken - Schaarbeek - Evere - Vilvoorde - Eppegem - Zemst - Hombeek - Leest. We lieten enkele plaatsen weg.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Volgende vraag is een beetje politiek geladen. We zoeken namelijk de enige Belgische rivier die door 3 gewesten stroomt. De Wever moest het weten, maar deze rivier zorgt toch wel degelijk voor een stroom vanuit Wallonië via Brussel terug naar Vlaanderen. Bovendien scheidt ze het landelijke Hombeek en Leest van grootstad Mechelen. Welke rivier die even verder uitmondt in de Dijle is dus de enige echte Belgische unionistische rivier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

We volgen een Franse rivier langs enkele steden. Ik vernoem niet alle steden. We vertrekken in het plateau van Langres via Troyes, Rouen richting het kanaal onze rivier uitmondt bij ‘Le Havre’. De voornaamste zijrivieren zijn de Yonne, Marne en de Oise. Welke rivier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Religie

Wat is de naam van de heilige rivier in India? De rivier van 2510 kilometer begint op de Gangotrigletsjer in de Indiase staat Uttarakhand, nabij de grens met de Chinese autonome regio Tibet, en mondt uit in de Golf van Bengalen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Een rivier in de Amerikaanse staat Washington, bij het stadje Aberdeen. Kurt Cobain groeide hier op en een derde van zijn as is in deze rivier uitgestrooid. We vinden de naam ook terug in een live-album van Nirvana, uitgebracht in 1996.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wij zijn met de klassieke oudheid weer beland bij de klassieke kwisvragen. Een Romeins veldheer, een rivier en een dobbelsteen: ja, u weet het al Julius Caesar stak de Rubicon over en sprak daarbij de historische woorden “Alea jacta est”. Of die fameuze rivier de Rubicon dezelfde is als de huidige Rubicon weten we niet zeker want de huidige Rubicon kreeg haar naam in 1933 van Mussolini. Wel weten we wat de langste rivier van Italië is, maar weet U dat ook.

Bekijk antwoord