Makkelijke Quizvragen

6437 resultaten

Quizvraag Wetenschap 6337

Met dit originele object (op de foto) kunt u de temperatuur meten in uw huis. Wat is de naam van dit meettoestel?

Goed zo !
Quizvraag Kuifje 6336

In welke straat woont Kuifje?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6335
© Keitsist

Voor deze vraag gaan we op zoek naar de naam van een kogel. Deze kogel werd voor het eerst gefabrikeerd in 1898. Deze kogel fragmenteert bij het binnendringen van de persoon of dier dat werd geraakt en richt verschrikkelijke wonden aan. De kogel heeft de naam van het dorp, niet ver van Calcutta, waar de wapenfabriek stond. Over welk type kogel hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6334

Hier ziet u een van de bekendste indianenleiders ooit. Hij werd geboren in Arizona en overleed in Oklahoma. Hij was het laatste opperhoofd van de Apaches. Graag de naam van deze laatste Apachen hoofdman.

Goed zo !
Quizvraag Geneeskunde en lichaam 6333

Hier ziet u het symbool van drogist en apothekers, maar ook van de Pharma-industrie. Een groen kruis, met daarin een slang die zich rond een kelk wikkels. Wat is de naam van dit symbool?

Goed zo !

Hier ziet u een afbeelding van een wassymbool die u kan tegenkomen op uw kleding. Wat betekent dit wassymbool?

Goed zo !

Sinds begin 2019 zien we op onze TV een nieuw gezicht, dat naast onze vaste weer-presentatoren, Sabine en Frank. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Hier ziet u een kaart van Tsjecho-Slowakije zoals het was in 1938, met daarop de aangrenzende landen zoals Duitsland, Polen, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië. Langs de Duitse en Oostenrijkse grens ziet u een licht paars gekleurd gebied. In dit gebied leefden in 1938 ongeveer 3 miljoen Duitssprekende Tsjechen, en na de Anshluss in 1938 door Nazi-Duitsland, liet HItler zijn oog vallen voor dit gebied. Graag de naam van dit gebied.

Goed zo !
Quizvraag Planten 6329

Hier ziet u een foto van de Viscum Album, een steeds groen blijvende plant uit de Sandelhout familie. Het is een half parasiet die leeft op bomen en voor water en zout afhankelijk is van zijn gastheer. Hij staat ook bekend als een heksenkruid, en de witte beenachtige vruchten zijn giftig en worden door vogels verspreid. Die plant wordt ook soms Duivelsgras, Duivelsnest, Heksennest, Vogellijm of Lijmkruid genoemd. Wat is de algemene Nederlandse naam van deze plant?

Goed zo !
Quizvraag Taal 6328

Vul op de 4 punten een Nederlands woord in, maar zodanig dat u twee andere Nederlandse woorden bekomt.

Goed zo !
Quizvraag Informatica 6327

De afkorting 'PDF' is sinds 1993 de facto standaard voor de uitwisseling van elektronische formulieren en documenten, die in hun oorspronkelijke vorm gereproduceerd moeten kunnen worden. Voor welke engelse woorden staat de afkorting PDF?

Goed zo !

Op maandag 13 mei 2019 begon met in Oostduinkerke aan het opgraven van een potvis die daar 30 jaar geleden aanspoelde. Men besloot toen om de 17 meter lange potvis te begraven en deze 30 jaar later terug op te graven voor verder onderzoek, en het skelet ten toon te stellen in het Navigo museum. Wat is de naam van deze potvis die men toen gaf aan dit zoogdier?

Goed zo !
Quizvraag Snooker 6324

Dit jaar (2019) werd voor de 103de maal het wereldkampioenschap snooker betwist. Dit gebeurde reeds voor de 42ste maal op dezelfde plaats in Sheffield. Wat is de naam van de hal of theater waar dit tornooit betwist werd?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 6323

Een veel gestelde quizvraag is de Bermudadriehoek. In de Stille Oceaan, ongeveer aan de andere kant van de wereld, wordt er een zelfde fenomeen waargenomen. Een driehoek die gevormd wordt tussen Japan, Taïwan en het eiland Guam, staat ook bekend voor het spoorloos verdwijnen van vliegtuigen en schepen. Wat is de naam van deze ook mysterieuze driehoek in de Stille Oceaan?

Goed zo !

Deze presentatrice en journaliste werkte ook een tijdje voor de SP-A. Haar belangrijkste verwezenlijking viert dit jaar (2019) zijn 30ste verjaardag, want zij lag aan de basis van het project 'Kom op tegen kanker'. Graag de naam van deze bekende Vlaming.

Goed zo !
Quizvraag Keizers Japan 6321
© TICAD7

Na de dood van de Japanse keizer Hirohito, volgde zijn zoon Akihito hem op, op 7 januari 1989 als 125ste keizer van Japan. Zéér ongewoon volgens de Japanse tradities deed Akihito op 30 april 2019 troonsafstand terwijl hij nog in leven was. Wat is de naam van zijn opvolger, de 126ste keizer van Japen?

Goed zo !

De schrijver en filmproducten doe we zoeken was de 45ste vice-president van de Verenigde Staten. Hij was een zeer gedreven milieu-activist, en zette zich in voor het stoppen van de opwarming van de aarde. Hiervoor schreef hij verschillende boeken die ook werden verfilmd, zoals o.a. An inconveniënt Truth. Wie zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 6319

Eén van de bekendste schrijvers ter wereld is zeker de Engelse schrijver William Shakespeare. Hij Schreef historische stukken, romances, tragedies en komedies. In welke plaats in Engeland werd Shakespeare geboren? Hij is er ook overleden.

Goed zo !

Deze puzzel heeft een diagram dat is opgedeeld van 1 tot 5 vakjes waarin cijfers moeten geplaatst worden. De bedoeling is het diagram in te vullen zodanig dat de vakjes met dezelfde cijfers niet raken, zelfs niet schuin. Wat is de naam van deze variant van Sudoku?

Goed zo !

Op deze afbeelding ziet u een oudere dame, glimlachend tegen een bloempot. Het is niet dat de dame seniel is, maar het dienstenchequebedrijf 'Trixxo' heeft een pratende bloempot op de markt gebracht. Deze kan een babbeltje slaan of verwittigen dat het tijd is voor de medicatie. Wat is de naam van zo een pratende bloempot?

Goed zo !
Quizvraag Media 6207
© Erwin Bolwidt

Deze Spaans-Nederlandse actrice en tv-presentatrice kwam begin 2019 in het nieuws door een scheiding met de ondertussen ex-profvoetballer Wesley Sneijder. Doordat haar achternaam nogal onderhevig is aan verandering afgelopen jaren, zijn we op zoek naar haar voornaam.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6206
© Sjoerd ten Kate

Deze Amerikaanse hiphopartiest werd ook bekend door op MTV auto’s in miserabele toestand op te fleuren. In zijn bekendste nummer zong hij samen met Snoop Dogg over een letter. Wat is de artiestennaam van de hiphopartiest die we zoeken?

Goed zo !
Quizvraag Series 6204

De Call Boys zijn sinds september 2019 terug te zien op de TV. We zijn op zoek naar de naam van de uitkijktoren en toeristische attractie in de Vlaams- Brabantse gemeente Tielt-Winge, die in de nacht van 29 juni op 30 juni 2018 beschadigd raakte door vandalen die een groot deel ervan in brand stak. We kennen de toren vooral uit de Vlaamse serie Callboys.

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 1 6203

Deze personificatie voor de Verenigde Staten van Amerika die voor het eerst opdook in het begin van de 19e eeuw, werd tijdens de Eerste Wereldoorlog afgebeeld om vrijwilligers voor de strijd te vinden. De figuur is gebaseerd op een vleesinspecteur maar wordt vooral afgebeeld met kleren in het rood, wit en blauw, de kleuren van de Verenigde Staten. Wat is de naam van dit figuur?

Goed zo !

Van welke staat was George W. Bush gouverneur voor hij president van de Verenigde Staten werd in 2001?

Goed zo !