Makkelijke Quizvragen

6387 resultaten

frontvrouw van Vaya Con Dios

Welke grote Belgische artieste was jarenlang de frontvrouw van Vaya Con Dios?

Goed zo !
Quizvraag Auto 6604

In 1979 bracht Fiat een 3-deurs versie van de Fiat 131 uit. Daarna volgden nog de Regata, Tempra en Marea. We zoeken de overkoepelende naam voor deze 4 modellen, de naam die officieel ook achter "Fiat 131" stond.

Goed zo !
Quizvraag Zangeres 6603

Ze verscheen vaak bijna naakt op het podium en werd beroemd vanwege haar bananenrokje en haar erotische dansen. Vaak had ze dan een jachtluipaard bij zich, die zelfs een keer in de orkestbak sprong. We zoeken de volledige artiestennaam van deze Frans-Amerikaanse zangeres.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 6601
© Erik van Leeuwen

Welke Belgische atleet doorbrak in 2007 als eerste de grens van 8000 punten in tienkamp? In 2012 haalde hij met zijn vierde plaats in Peking net niet het podium.

Goed zo !
Quizvraag Mythologie 6600

Seksdrift van mannen is de grootste aanleiding van oorlog. Aan de meeste conflicten, van voetbalgeweld tot wereldoorlogen, ligt dezelfde oorzaak aan de basis... een vrouw. Wat is de naam van de vrouw die een strijd tussen de Grieken en de Trojanen ontketende? Het vervolg, de Trojaanse oorlog, kent u allemaal.

Goed zo !
fritillaria imperialis

We zoeken de Nederlandse naam van deze fritillaria imperialis die in het wild voorkomt van het zuiden van Klein-Azië, via Noord-Iran tot in Afghanistan en Pakistan. De plant wordt in Europa al bijna vierhonderd jaar gekweekt, nadat hij in de zestiende eeuw vanuit Turkije in Wenen in Europa is geïntroduceerd.

Goed zo !
Quizvraag Series 6594

David neemt het op tegen de lokale industrieel Oskar Dias en zijn bedrijf Af-Val, dat de wijk Rupsentros in Holebeek ernstig vervuilt. De milieuactivist in bruine jumpsuit coördineert zijn acties vanuit het landhuis Belmont en heeft een blauwe volkswagenbus met wit dak. Over welke 13-delige televisiereeks uit de jaren '70 hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 6593
© Bundesarchiv, B

Welke CVP'er was van 1974 tot 1978 de eerste minister in België? Geef voor- en achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Banken 6592

In 1975 ontstond de Bank Brussel Lambert door een fusie. De bank verwierf een stevige positie in de Benelux. Sinds begin 1998 is de bank echter een volledige dochter van een wereldwijde actieve financiële instelling van Nederlandse origine. In 2003 is ook de naam van de vennootschap gewijzigd. Onder welke naam kennen we deze bank vandaag?

Goed zo !

Het zwaard van Goderic werd uit de sorteerhoed gehaald om de basilisk te doden die Marten Vilijn had laten ontwaken. Wat is de achternaam van Goderic?

Goed zo !
Quizvraag Films 6588

In 1924 fuseerden drie grote filmproductiehuizen. De nieuwe studio behield het motto van één van de drie studio's: "Ars Gratia Artis", kunst om kunst. De studio wordt gezien als de meest befaamde filmstudio ooit. Enkele bekende producties zijn Tom en Jerry, Ben-Hur, 2001: A Space Odyssey en The Silence of the Lambs. Wat is de naam van deze studio?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 6587

Ish Ait-Hamou, hip hop choreograaf en vooral bekend als jury-lid van het tv-programma So You Think You Can Dance, verbaasde vriend en vijand toen zijn debuutroman 'Hard Hart' begin 2014 met lovende kritieken onthaald werd. Wat is de titel van zijn tweede roman die begin 2015 verscheen?

Goed zo !

Drie wespen en een gesneden brood. Welk voormalig Vlaams wielrenner bekende op 23 januari 2007 dat hij op het einde van zijn carrière doping nam?

Goed zo !
Quizvraag Luchthavens 6585

We zoeken de naam van de internationale luchthaven in Ulaanbaatar, de grootste van Mongolië. Tot 21 december 2005 heette de luchthaven Buyant Ukhaa Airport, waarna deze ter gelegenheid van het 800-jarige bestaan van het Mongoloose rijk een nieuwe naam kreeg ter ere van de stichter van dit land. Wat is de huidige naam?

Goed zo !
Quizvraag Geneeskunde en lichaam 6584

We zoeken de naam van het deel van het menselijk lichaam dat bij mannen bestaat uit het gebied tussen het scrotum en de anus en bij vrouwen het gebied tussen de vulva en de anus. Het bestaat hoofdzakelijk uit spieren en huid. Het geldt bij beide geslachten als erogene zone.

Goed zo !
Quizvraag Kunst 6583

Welke Belgische artiest maakte in de jaren '80 en '90 tal van Bic-tekeningen? Hij vond in deze specifieke kleur blauw het evenbeeld van het zogehete "uur blauw", het moment tussen nacht en zonsopgang wanneer het nog niet licht is, maar ook niet meer donker.

Goed zo !
Quizvraag Economie 6582

Als je in de winkelrekken etenswaren koopt, neem je normaal gezien het product dat vooraan staat. Daarom worden nieuwe producten, die dus nog langer houdbaar zijn, achteraan aangevuld. Met welk acroniem wordt dit systeem benoemd? De term komt ook voor in boekhouding en informatica voor het verwerken van data in volgorde van aanlevering.

Goed zo !
Quizvraag Kinderboeken 6581

Mowgli is een mensenkind dat wordt opgevoed door een groep wolven onder leiding van Akela en Raksha. Hij is tevens het hoofdpersonage van Kipling. Hoe heet (volledig) de tijger en aartsvijand van Mowgli?

Goed zo !
Quizvraag Thailand 6580
© Martin-Manuel Beaulne

We zoeken een stad aan de Golf van Thailand, zo'n 150 kilometer ten Zuidoosten van Bangkok. Deze stad staat voornamelijk bekend om het sekstoerisme vanwege de ontelbare bierbars en go-go bars waar duizenden Thaise prostituees en ladyboy's werkzaam zijn.

Goed zo !
Quizvraag Bergen 6579
© Avh

Wandelaars kennen dit gebergte waarschijnlijk van de GR10 en GR11. Het strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer van het westen naar het oosten. De hoogste berg is de Pico d'Aneto (3.404m). Wat is de naam van dit gebergte?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6577
© David Monniaux

Wie regelmatig op de markt komt, heeft het vast wel eens gezien: dragon fruit of cactusfruit. Door de vergelijkbare structuur met kleine zwarte zaadjes wordt de vrucht veelal met een kiwi vergeleken. Graag de naam.

Goed zo !
Quizvraag Taal 6576

Op 25 januari 2015 choqueerden de Ultras van Standard de hele wereld met een wansmakelijk spandoek waarop Steven Defour onthoofd werd voor zijn overstap naar RSCA. Maar hoe wordt zo'n reusachtig spandoek genoemd in voetbaltermen?

Goed zo !
Quizvraag Cocktails 6570

Triple sec, limoen en cranberry sap. Even shaken en uitschenken in een martiniglas. Misschien wel de meest bekende en meest bestelde cocktail is de modieuze Cosmopolitan. We zijn echter 1 belangrijk ingrediënt vergeten... Welk?

Goed zo !

Welke sport maakte op de Olympische Spelen van 2016 voor het eerst zijn terugkeer sinds 1904? Als je niets van deze sport kent en je hoort enkele deelnemers hun kennismakingsgesprek, zou je kunnen denken dat het eerder een sport is voor op de Paralympics.

Goed zo !
Quizvraag Fauna 6568

Willie Wortel is waarschijnlijk de bekendste in zijn diersoort, die ook centraal staat in de Oegandese vlag. Voor welk dier zijn er ook al heel wat Japanners geplooid?

Goed zo !