Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Gemakkelijke quizvragen sport

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk
Drie wespen en een gesneden brood. Welk voormalig Vlaams wielrenner bekende op 23 januari 2007 dat hij op het einde van zijn carrière doping nam?Gemakkelijke quizvraag Sport 6359

© DirkVE

Welke rolstoel-athlete zoeken we? Ze behaalde bij het wheelen voor België onder andere goud op de spelen in Londen in 2012 en zilver in Rio. In 2012 en 2015 werd ze verkozen tot “Paralympiër van het jaar”.Gemakkelijke quizvraag Wielrennen 6132

© Woud Demasure


Op 7 april 2019 werd de Ronde van Vlaanderen gereden. Korte vraag: wie was de verrassende winnaar van deze editie van 2019?

Deze man is de eerste Australische winnaar van een gouden medaille op Olympische winterspelen. In 2002 won hij goud in Salt Lake City. Hij had een diskwalificatie nodig van een tegenstander in de kwartfinale en een massale valpartij in de halve finale nodig om de finale te bereiken. In die finale lag hij ruimschoots laatste toen in de finale in de laatste bocht al zijn opponenten tegen de grond gingen en hij zo alsnog goud pakte. In welke discipline is Steven Bradbury een cultheld?


Vanaf de 800 meter, zowel bij de dames als de heren, worden er gangmakers aangeduid die de eerste ronden op kop gaan lopen om de tijd te drukken, en zo een meer aantrekkelijke prestatie te krijgen. Zij lopen dus absoluut niet mee voor de winst, want na enkele tijd verlaten deze gangmakers de wedstrijd. Hoe noemen we deze gangmakers?Gemakkelijke quizvraag Voetbal Rode Duivels 5788

© Steindy


De Bondscoatch nam 24 spelers mee, in plaats van de toegelaten 23, dit in afwachting van de blessures van Kompany en Vermaelen.
24 uur voor de aftrap van de Rode Duivels tegen Panama, moest er één speler de groep verlaten. Deze keerde huiswaarts op zaterdag 16 juni 2018.
Wie was deze zéér onfortuinlijke en ontgoochelende speler?

Hugo Broos is de eerste Belg ooit die de Africa Cup gewonnen heeft. In zijn ploeg, de 'Ontembare Leeuwen', zitten ook Collins Fai van Standard en Sébastien Siani van KV Oostende. Van welk land vormen de Ontembare Leeuwen het elftal?Gemakkelijke quizvraag Wielrennen 5663

© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick


Deze Lotto Soudal wielrenner kwam op 5 augustus 2019 ongelukkig tenval tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed diezelfde avond tijdens de operatie. Wat is zijn naam?
Gemakkelijke quizvraag Sport 5647

We zoeken een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat zowel enkel als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en levert meer spelplezier op. Ook in Tienen kan dit spel gespeeld worden bij Grand Slam.Dit jaar (2019) start de tour de France in Brussel als eerbetoon aan Eddy Merckx omdat hij zoveel jaren terug naar zijn eerste van 5 tourzeges fietste. Over hoeveel jaar gaat het?