Quiztet 2021

Quizronde 3: Fuck Corona Joepie Quiz

Organisatie quiz: Steinerschool Gent

Aantal ronden: 5

Aantal vragen: 47

Moeilijkheid: 81.15 %

Quizvraag Algemeen 7903

Een kentekenplaat of een nummerplaat zoals ze dat in Vlaanderen zeggen heeft een unieke landencode. Zo is die voor België BE, voor Nederland NL en voor Duitslands DE. Wat is echter de landencode van een nummerplaats uit Fiji?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7904

We zoeken een term uit het Italiaans die zoveel betekent als éénstemmig. Het betekent dat twee of meer muzikale stemmen (instrumenten of zangstemmen) dezelfde toon produceren. Het kan precies dezelfde toon zijn (het interval prime) of de ene toon ligt een octaaf of dubbeloctaaf (of nog meer octaven) hoger of lager dan de andere toon of tonen. Welke term zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7905

Onze favoriete miniserie was dit jaar een serie uit 2017. Big little lies, een topcast met een topintro en een beklijvende plot. Het verhaal speelt zich af in Monterey, een rijkeluisstadje in één van de mooie staten van Amerika. In welke staat ligt Monterey? De toepasselijke bijnaam van deze staat is ‘the golden state’.

Goed zo !
Quizvraag Sausen 7906

Voor de mensen die competent zijn in de zuid-aziatische keuken zullen deze saus kennen. De Indonesische sojasaus is gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Typische kenmerken van de Indonesische saus zijn de donkerbruine kleur en de stroperigheid. Dit is anders bij Chinese en Japanse sojasauzen. Die zijn dunner en meestal niet zoet. Welke saus?

Goed zo !
Quizvraag Hitler 7907

Slobodan Praljak is een naam die jullie misschien nog kennen uit de shotjesbar van het Joegoslaviëtribunaal. Na zijn verdict nam hij een giftige substantie die nogal populair is bij suïcidale oorlogsmisdadigers. Voor hem na een zeker Hitler A ook deze stof om zelfmoord te plegen. Officieel spreekt men over Kaliumcyanide. Maar wat is de meer gangbare naam voor dit goedje?

Goed zo !
Quizvraag Strips 7908

Het leven van een archiluie kat kennen we door onze geliefde norse stripkat Garfield. Garfield en zijn snullige baasje Jon spelen in bijna elke korte strip de hoofdrol. Garfield moet zijn baasje echter delen met een heel enthousiaste hond. Kennen jullie nog de naam van die hond?

Goed zo !

Voor deze vraag kunnen de bandieten onder de quizzers hun hartje ophalen. We zijn namelijk op zoek naar een term die in het criminele milieu voorkomt. Men gebruikt de term voor een specifiek type inbraak bij een bank, juwelier of een ander bedrijf waarbij men zich met een auto, shovel of ander zwaar voertuig toegang verschaft tot het gebouw. Met het gebruikte voertuig, vrijwel altijd gestolen, wordt door de gevel gereden. Vervolgens worden waardevolle spullen uit de winkel gehaald en vluchten de daders met de buit. Welke term zoeken we?

Goed zo !

Deze vraag is een beetje steinerspecifiek. We zoeken naar de naam voor de lagere school. Vaak wordt deze term ook gebruikt om in andere scholen de lagere jaren van het basisonderwijs aan te duiden. Indien u komt uit de lucht gevallen. U kunt ook antwoorden met een ander woord voor een hoge sokkel, reikend tot ongeveer het midden van de toegang; meestal in hardsteen.

Goed zo !
Quizvraag Mode 7911

We zoeken een merk van kledij dat zich graag profileert als avontuurlijk en sportief. Toch is het echter ook wijdverspreid bij de iets meer gestileerde jongere. Ze maken zowat alles van kledij maar zijn vooral bekend om hun skidoo-jassen, een pullover anorak (zonder tirette dus). Welk merk zoeken we hier?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een voormalig wielrenner die nu ploegleider is bij Lotto Soudal. Dat lijkt ons voldoende informatie. Wat is de achternaam van deze ploegleider?

Goed zo !