Met de term die we zoeken, wordt in het belastingrecht het gemiddeld normaal netto-inkomen dat een onroerend goed tijdens één jaar aan zijn eigenaar opbrengt, aangeduid. Daarbij wordt rekening gehouden met de huurmarkt op het referentietijdstip, zijnde 1 januari 1975. Het bedrag vormt de basis voor de inning van de onroerende voorheffing en voor het bepalen van het in de personenbelasting aan te geven onroerend inkomen. Welke term zoeken wij?

Goed zo !

Quizvraag Auteurs Tekenaars 3450

Na het succes van Amoras krijgen al maar meer Vlaamse stripreeksen een spinoff. Natuurlijk konden De Kiekeboes niet achterblijven en dus verschenen er dit jaar al twee albums van Fanny K. Een actiestrip rond de mooie blondine van de familie Kiekeboe. De tekenaar van de actiestrip, Jean-Marc Krings, zal u niet zo veel zeggen. Maar de scenarist is veel bekender. Hij is een bekend Vlaams schrijver, vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Wat is zijn naam die ook bij de VTM-kijker een belletje zou moeten doen rinkelen?

Goed zo !


Met zijn 744.000 km² is het eiland Borneo het op twee na grootste eiland van de wereld, alleen Groenland en Nieuw-Guinea zijn groter. Het grondgebied van Borneo is verdeeld onder drie staten. Indonesië en Maleisië zijn er twee van. Wij willen graag de naam van de derde staat, een sultanaat.

Goed zo !


Het Kameroen van Hugo Broos won begin dit jaar onverwacht de Afrika Cup. Tegen welk land en recordkampioen won het de finale?

Goed zo !


Quizvraag Bieren 3453

In december 2017 verscheen in De Tijd dat Alken-Maes, onderdeel van Heineken, een Belgisch bier voortaan internationaal op de markt gaat brengen. Het biertje krijgt zo de status van een internationaal Heineken-merk, zoals Affligem en Desperados dat nu al zijn. Welk Belgisch bier zal binnenkort beschikbaar zijn in alle landen waar Heineken nu actief is, zowat de hele wereld dus?

Goed zo !


Quizvraag Taal 3454

Met deze term uit het Engels wordt de pose bedoeld waarbij de fotograaf bij het nemen van een “selfie” met een zwoele blik en naar voren getuite lipjes in de camera kijkt.

Goed zo !

In 2017 raakte bekend dat deze legendarische Britse zender legaal mag uitzenden via de AM-frequentie. En dat is best opmerkelijk, want het was de eerste zeezender voor de Britse kust, die tussen 1964 en 1990 uitzond vanaf verschillende schepen op de Noordzee. De zender was op een bepaald moment zo populair dat het meer luisteraars had dan BBC. Ook in Vlaanderen luisterden vroeger heel wat mensen naar de krakende piratenzender. Wat is de naam van deze historische zender?

Goed zo !


Quizvraag Kunst 3456

Het was de Franse journalist-criticus Louis Vauxcelles die de naam gaf aan deze schilderstijl. Hij verwijst naar de brutaal opvallende werken van Henri Matisse en zijn entourage, waaronder het “La femme au chapeau” dat u hier op de foto ziet. Matisse wordt dan ook als de grondlegger van deze stijl beschouwd, een stijl met fel contrasterende kleuren naast elkaar zonder enige overgang, waarbij de harde confrontaties niet getemperd worden. Wat is de naam van deze schilderstijl?

Goed zo !

Quizvraag Regisseurs Oscars 3458

Le fidèle is dit jaar de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet Engelstalige film. Dat Matthias Schoenaerts de hoofdrol vertolkt in deze romantische film die zich in het misdaadmilieu afspeelt, is u wellicht bekend, maar wie regisseerde deze film?

Goed zo !