Quizronde 2: Royale ronde

Organisatie quiz: Steinerschool Gent

Aantal ronden: 3

Aantal vragen: 27

Moeilijkheid: 92.26 %

Quizvraag Bieren 3700

We verkopen het niet want dan zou het maar al te makkelijk zijn. De merknaam die we zoeken is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo (eigendom van AB InBev). Het heeft een alcoholpercentage van 4,5% en heeft een lichte kleur. Door een beperkt gebruik van hop heeft het bier een neutrale smaak, iets wat in de Verenigde Staten, LatijnsAmerika, Canada en Europa wordt gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen of limoen in de flessenhals. Welk bier(merk) zoeken we?

Goed zo !


Quizvraag Star Wars 3701

Carrie fisher, een gevierde hollywoodactrice, zag een ruim jaar geleden ook voor de laatste maal het levenslicht. Ze was de dochter van Debbie Reynolds en Eddie Fisher, respectievelijk actrice en zanger. Het bekendste werd ze echter door haar rol in de Star-Wars Saga. Welke rol speelde Carrie Fisher?

Goed zo !


Quizvraag Eten en drinken 3702

Het broodje dat we geprojecteerd zien heeft twee verschillende namen. De eerste kunnen we jullie al cadeau doen: De semmel. Dit broodje, dat we in elke bakker zeker terugvinden, heeft ook een andere naam. Welke?

Goed zo !

Een voetbalvraagje. Het voetbaltoernooi dat we zoeken is vergelijkbaar met de ‘Croky Cup’ in België. Het is hét Spaanse bekertoernooi. Alle grote ploegen van de Primera Division nemen het op tegen ploegen van de Segunda Division A & B. Na verschillende voorrondes en knock-out rondes komen we tot een finale die de laatste drie jaar gewonnen is door -u raadt het al- FC Barcelona. Welke toernooi?

Goed zo !


Een korte vraag met een vergezochte link: Wat is de naam van deze VTM tv persoonlijkheid? Sinds 2013 heeft ze echter door ziekte weinig op het scherm kunnen verschijnen.

Goed zo !

Quizvraag Chemie 3705

Een beetje chemie. We zoeken de naam van een mengel van zoutzuur en salpeterzuur. Dit is geen willekeurig mengsel. Het is het enige mengsel dat edelmetalen zoals platina of goud kan laten oplossen. We vragen jullie niet de chemische reactie op te schrijven, slechts de naam van het mengsel.

Goed zo !


knoop Stropdassen Stropdassen stropdassen

Stropdassen, cravats of plastrons werden vermoedelijk in de Romeinse senaat gedragen om de stemmen van de politici warm te houden. Dit werd later -tot op heden- met macht geassocieerd. We zijn op zoek naar een van de bekendste maar ook lastigste knopen. Er bestaat een enkele en een dubbele variant. Welke heel stijlvolle knoop zoeken we hier?

Goed zo !

Nationale geografie is het thema van deze vraag. We zijn op zoek naar een Kempische gemeente met ongeveer 15.000 inwoners. Een vrij gemiddelde gemeente lijkt het. We kunnen jullie echter nog meegeven dat Wouter Beke er burgemeester is en dat het een van de belangrijkste militaire basissen van België is, met een eigen militair vliegveld. Waar bevinden we ons?

Goed zo !

Quizvraag Geschiedenis 3708

Deze dappere vrouw was een Britse etnografica en ontdekkingsreizigster. Ze wilde de WestAfrikaanse cultuur leren kennen en scheepte in 1893 in op het stoomschip Lagos. Haar doel was om stammen die nog geen contact gehad hadden met christendom of de westerse beschaving te bestuderen. Gedurende haar reis voorzag ze in haar levensbehoeften door op kleine schaal handel te drijven in rubber en ivoor. Ze doorkruiste het gebied met handelaars. Op haar tochten ontdekte ze "nieuwe" soorten, waaronder een vis, een slang en een hagedis die ze schonk aan het British Museum. Voor de mensen die het in hogere sferen zoeken, er is een krater op Venus naar haar vernoemd.

Goed zo !