We zoeken de artiestennaam van Belgische muzikant Paul Van Haver. Deze man uit Etterbeek is actief als rapper sinds 2000, maar brak pas echt door in 2009. Zo schreef hij in 2014 het Rode Duivelslied voor het WK voetbal. Behalve om zijn hiphop en electromuziek staat hij ook bekend om zijn kledingstijl, en heeft hij zelfs zijn eigen modelabel: Mosaert. Dit werd al beschreven als ‘hipster’ en ‘retro kitsch’, een stijl die ook terugkomt in zijn videoclips. Tot slot nog dit: in 2015 trad deze artiest in het geheim in het huwelijk met zijn vriendin Coralie Barbier. Wat is de artiestennaam van deze Belgische muzikant?

Goed zo !

zeer fijn gesneden groenten

Wat is de culinaire term voor zeer fijn gesneden groenten, vlees, vis of gevogelte, meestal in lange dunne staafjes?

Goed zo !

Op zijn kustlijn na, ligt de Afrikaanse republiek Gambia helemaal ingesloten door buurland Senegal. Dit smalle, langwerpige landje is trouwens ook het kleinste van het continent Afrika. De naam Gambia is een verwijzing naar de gelijknamige rivier die het grondgebied doorstroomt van oost naar west, waar hij uitmondt in de Atlantische Oceaan. Bij die monding ligt ook de hoofdstad van Gambia. En die willen wij graag van jullie weten!

Goed zo !


Quizvraag Eten en drinken 4162

Hier zie je het logo van een bekend koffiemerk. Wat is de volledige naam van dit koffiemerk? Een tip voor de Gentse (ex-)studenten: het woord dat is weggelaten, is ook de naam van één van Juliens frituursnacks in De Gouden Saté in de Gentse Overpoortstraat. Die delicatesse, die uiteraard best smaakt om 05h ‘s morgens, bestaat uit frietjes met satékruiden, stoofvleessaus, joppiesaus, verse ajuintjes, Bicky-ajuintjes én een Mexicano in stukjes.

Goed zo !

Quizvraag Wetenschap 4163

Een Big Mac bevat er 257, een flesje Jupiler 108 en een appel gemiddeld 52. Calorieën. Heel veel mensen tellen ze tegenwoordig en het is ook verplicht voor voedingsproducenten om ze op het etiket van hun producten te vermelden. Toch is de calorie een verouderde eenheid voor energie. Want energie wordt tegenwoordig in het SI-stelsel in iets anders uitgedrukt, dat óók terug te vinden is op de etiket van etenswaren. Maar wat?

Goed zo !

Een vraag over de Ronde van Frankrijk kan uiteraard niet ontbreken in deze quiz. Niet Chris Froome of Tom Dumoulin wonnen dit jaar de Tour, maar wel de Brit Geraint Thomas - dat geven we alvast mee. De groene trui, die was voor doorzetter Peter Sagan, en de witte trui voor Pierre Latour. Maar welke Fransman won dit jaar het bergklassement en mocht de bolletjestrui dragen? Graag zijn voor- en achternaam.

Goed zo !