Quizvraag Strips 5728

We zijn op zoek naar de titel van het 20ste album van Lucky Luke. Het is tevens de naam van een legendarische revolverheld uit het Wilde Westen, die in de strips van Lucky Luke wordt neergezet als verwend, opvliegend klein mannetje.

Goed zo !

Bij de start van Belgium's Got Talent eind 2016 was er een nogal zielige kandidaat die boos was omdat hij niet door mocht naar de volgende ronde: Benny de kabouter. De jury was erg geschrokken van zijn reactie en was zelfs bang voor geweld. Wie bleek zich achteraf vermomd te hebben als Benny de kabouter?

Goed zo !

In september 2016 werd Nadja Vananroye burgemeester. Haar voorgangster stapte op om de rust te doen weerkeren, in het belang van de stad en haar inwoners. Over welke stad hebben we het?

Goed zo !

Welke gemeente bestaat naast haar eigen kern uit de deelgemeentes Nossegem, Sint-Stevens-Woluwe, Sterrebeek?

Goed zo !

Quizvraag Natuurkunde 5733

Hoe heet het verschijnsel als er twee keer in dezelfde maand een volle maan optreedt? Dit gebeurt ongeveer om de twee à drie jaar.

Goed zo !

De toekenning van de Nobelprijs voor de Literatuur aan Bob Dylan werd midden oktober 2016 met gemengde gevoelens ontvangen. De Amerikaanse zanger wou zijn prijs uiteindelijk niet persoonlijk in ontvangst nemen. In welke stad vond de uitreiking plaats?

Goed zo !


Quizvraag Restaurants 5735

In deze restaurants wordt het centrale concept geserveerd met stoemp of een salade. Sinds 2014 zijn een aantal smaakvarianten ook te verkrijgen bij supermarkt Delhaize en in hun foodtruck. Wat is de naam van dit concept, dat startte in 2012 als een pop-uplunchrestaurant?

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 5736
© Benoit Brummer

Iedereen weet welke letters er op de Ijzertoren staan: AVV-VVK. Maar welk 3-letterwoord staat er op de poort voor de Ijzertoren?

Goed zo !

Quizvraag Muziek 5737
© Poudou99

Welke Ierse rockband uit Limerick met als leadzangeres Dolores O'Riordan was o.a. bekend dankzij hun protestsong uit het album 'No Need to Argue' tegen het geweld tussen katholieken en protestanten in de jaren negentig?

Goed zo !

Wat is de gangbare naam voor de binnenzeskantstiftsleutel die door Bauer und Schaurte gepanteerd werd in 1936?

Goed zo !

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !