Quizvraag Netflix 5674

Een vermiste jongen, een overheidslab vol geheimen en een moeder die niet rust tot haar zoon is terug gevonden. We zoeken een scifi-reeks dat slechts twee weken na de release 'Orange Is The New Black' van de troon stootte als populairste Netflix-serie.

Goed zo !


Quizvraag Wielrennen 5675
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

We zijn op zoek naar de Vlaanderens oudste klassieker. Op 5 april 2017 vertrekt deze wedstrijd uitzonderlijk vanuit Mol om het afscheid te vieren van Tom Boonen.

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 5676
© Arnaud 25

We zoeken de benaming voor een Zuid-Franse traditionele herenboerderij in de Provence. Het is eveneens een afkorting van een historisch merk van motorfietsen uit Italië en Duitsland.

Goed zo !

Quizvraag Tennis 5677
© Charlie Cowins

Amélie Mauresmo was de enige die er in slaagde om een gouden racket ter waarde van een miljoen euro te bemachtigen nadat ze het toernooi drie keer won binnen de vijf jaar. Welk toernooi zoeken we?

Goed zo !


Quizvraag Museums 5678
© Jules Grandgagnage

U kent ongetwijfeld de beeldentuin van de Hoge Veluwe in Nederland, maar ook in België hebben we een gerenomeerde beeldentuin. Dit museum deelt zijn naam eveneens met een ziekenhuis, een park en een muziekfestival. Deze beeldentuin toonde enkele jaren geleden een groot aantal opblaasbare sculpturen van Paul McCarthy. Welk museum zoeken we?

Goed zo !


Quizvraag Ziekten 5679

Welke leverontsteking is zeer besmettelijk en veroorzaakt geel oogwit en gele huid na enkele dagen. De kleur van de urine is cola-achtig en de ontlasting is licht gekleurd zoals stopverf. De virale besmetting gebeurt rechstreeks door bemesting of indirect via handen die voorwerpen besmetten.

Goed zo !


Quizvraag Game of Thrones 5680

Welke functie hebben de personages Jon Arryn, Eddard Stark, Tyrion Lannister en Tywin Lannister gemeen?

Goed zo !


Quizvraag Wielrennen 5681
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

FightForStig. Onder die naam wordt Stig Broeckx gesteund door zijn fans. In de Ronde van België van 2016 kwam hij zwaar ten val en belandde in coma. Maar voor welke ploeg reed hij toen?

Goed zo !


Het nummer "A pub with No Beer" van Slim Dusty werd in Europa in 4 talen uitgebracht door dezelfde artiest. Naast een Nederlandse versie maakte hij ook een Franse, Duitse en Engelse versie. Wat is de naam van deze artiest?

Goed zo !

We zoeken een nomadisch volk, dat ook zigeuneurs wordt genoemd. Het woord dat we zoeken is de meervoudsvorm. De term kan zowel op het gehele volk als op één van de groepen slaan. Zij trekken rond in de Balkan en westelijk Anatolië. In andere delen van de wereld leven ze in woonwagenkampen of achter gestelde wijken. Wat is de naam van dit volk?

Goed zo !

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !