Quizvraag nieuwe trein Nederland

nieuwe trein Nederland
© Gerrit-Jan van den Berg

De Intercity Nieuwe Generatie (afgekort ICNG) is een type enkeldekstreinstellen van de Nederlandse Spoorwegen dat vanaf 2023 in dienst is. Trein van Antwerpen naar Amsterdam is door deze nieuwe trein een half uur sneller. Graag de bijnaam van deze trein?

Goed zo !


Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Deze stopgigant is de grootste winkel van de wereld en uitgegroeid tot een van de machtigste bedrijven van de wereld. De grote baas Jeff Bezos is hierdoor de rijkste man van de wereld geworden. Hoe is de naam van zijn bedrijf?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Op donderdag 11 april 2019 werd Julian Assange, de oprichter van wikileaks, opgepakt door de Britse politie. Hij verbleef al sinds 2012 in Londen, maar tot welk land behoort de ambassade waar hij werd gearresteerd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Rond diezelfde periode, op Vastenavond, de dag voor Aswoensdag gaan ook in Henegouwen enkele festiviteiten door. De festiviteiten draaien daar vaak rond anonieme folkloristische personages, met masker, hoed met struisvogelveren, een riem met bellen, klompen en korf met sinaasappels die enkel mogen gedragen worden door mannen. Hoe heet dit anoniem folkloristische personage dat in verschillende Waalse steden wordt opgevoerd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Welk Zwitsers horlogebedrijf, opgericht in 1983 door Nicolas Hayek (op de foto) kende een hoogconjunctuur in de jaren 90 door verschillende lijnen op de markt te brengen en door ook juwelen op de markt te brengen. Zo investeerden ze ook samen met Mercedes-Benz in een auto die de ideeën van het horloge belichaamde. De auto (op de foto) werd een echt succes, maar het bedrijf naar waar we op zoek gaan trok zich nog voor de wagen in productie kwam uit het project. Het bedrijf is wel voor eens en voor altijd verenigd met de wagen, aangezien het een deel van de acroniem bevat.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Drie dagen na Black Friday, bij het begin van de volgende week, is er opnieuw een bekende dag, deze keer bedacht door marketingbureaus om internetverkopen te stimuleren. Onder welke internationale marketingterm is deze dag intussen wereldwijd bekend?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De vraag mag ook eens iets korter zijn. Van welke app is het onderstaande logo?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Het gaat over een traditionele harde zeep, oorspronkelijk in zuid-Frankrijk gemaakt van plantaardige oliën, 72% olijfolie, meer dan 600 jaar geleden. De zeep is geschikt als vlekverwijderaar en voor het wassen van babykleding (geen irritaties of allergische reacties).
De zeep heeft een antibacteriële werking dankzij de olijfolie. Daarom hij is hij ook te gebruiken als ontsmettingsmiddel voor oppervlakkige wondjes. Dankzij de natuurlijke oliën ze ook geschikt als handzeep. De zeep is zacht voor de huid, onttrekt er geen vocht aan en veroorzaakt geen huidreacties bij veelvuldig gebruik. Naam afkomstig van een plaatsnaam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Deze eerder cynische "eer" wordt gegeven aan mensen die "bijdragen" aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken. Eén van de meest spraakmakende 'prijswinnaars' was een terrorist uit Irak die een bombrief opstuurde, maar deze onvoldoende frankeerde. Toen de post met retour naar afzender kwam, vergat de terrorist wat de inhoud was. Graag de naam van deze onderscheiding / prijs.

Bekijk antwoord