Quizvraag afgezette voorzitter van Huis van Afgevaardigden

afgezette voorzitter van Huis van Afgevaardigden

Een unicum in Amerikaanse geschiedenis: Deze republikein werd weggestemd als voorzitter van Huis van Afgevaardigden. Gaetz diende de motie in nadat de republikein een deal sloot met de Democraten over een noodbegroting om de shutdown van de overheid tegen te gaan. Graag de naam van de afgezette voorzitter.

Goed zo !


Meer quizvragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Op 29/02/2012 werd de Zuid-Afrikaanse politicus Julius Malema uit de politieke partij gezet omdat hij zou aanzetten tot verdeling binnen de partij. Hij was tot dan voorzitter van de jongerenorganisatie van deze partij. In 2013 richtte hij zijn eigen politieke partij op, nl. de Economic Freedom Fighters. Bij de verkiezingen in mei 2019 werden zij de 3e grootste partij. Zijn voormalige partij ging erop achteruit, maar bleef wel de grootste partij in Zuid-Afrika met bijna 60% van de stemmen. Wat is de naam van deze grootste politieke partij in Zuid-Afrika? De afkorting volstaat.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Voor deze vraag gaan we op zoek naar een Vlaamse politicus van de SP-A. Hij was ooit burgemeester van Hasselt, Vice Minister-President van de Vlaamse regering, Vlaams minister van mobiliteit, Vlaams minister van openbare werken... Toen op 2 april 2015 bekend werd dat hij zich zou moeten verantwoorden voor een verkrachtingszaak, vond men enkele uren later zijn levensklos lichaam in het Albertkanaal. Wat is de naam van deze gewezen Vlaamse minister?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Een korte politieke vraag: Wat is de naam van deze Limburgse CD&V politicus?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze personificatie voor de Verenigde Staten van Amerika die voor het eerst opdook in het begin van de 19e eeuw, werd tijdens de Eerste Wereldoorlog afgebeeld om vrijwilligers voor de strijd te vinden. De figuur is gebaseerd op een vleesinspecteur maar wordt vooral afgebeeld met kleren in het rood, wit en blauw, de kleuren van de Verenigde Staten. Wat is de naam van dit figuur?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Het Amerikaanse kiesstelsel is zo georganiseerd dat de presidentskandidaten de staten afzonderlijk moeten winnen. Vervolgens mag die staat naar weging van het aantal inwoners dan een aantal zogenoemde kiesmannen afvaardigen, die de president verkiezen. Een aantal staten stemt, afhankelijk van demografie en lokale cultuur, traditioneel Republikeins of Democratisch. Maar met welke (Engelse) term worden de staten uitgedrukt die geen duidelijke voorkeur hebben omdat beide kampen ruwweg even sterk zijn of omdat er veel zwevende kiezers zijn?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Mount Rushmore is een Amerikaans monument, gelegen in South Dakota. Het toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten: Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn er 3 van , maar wie is de vierde? De man die we zoeken was de eerste president van de Verenigde Staten.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Hoe lang moet men in de VSA leven vooraleer men President kan worden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Joe Biden is sinds 20 januari 2021 de president van de Verenigde Staten. De hoeveelste president is hij?

Bekijk antwoord