Quizvraag 6479 Algemeen

Quizvraag Algemeen 6479
© MJEHermann

De Anacardium occidentale is een tot 15 m hoge, laag vertakte, groenblijvende boom uit de tropen. U kan hem vooral kennen van zijn vrucht, de cashewnoot. Het hout wordt gebruikt om meubels te maken. De naam wordt ook gebruikt om een bepaalde bruine kleur - meestal een haarkleur - aan te duiden. Welk woord van 6 letters?

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Onder het thema geschiedenis & toerisme trekken we voor deze vraag naar Spanje. We zoeken de naam van het middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië. Het complex, dat zich op een oppervlakte van maar liefst 140.000 m² uitspreidt, bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van Granada.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Een groep honden noemt een roedel. Een groep vissen is een school. Hoe wordt een groep uilen genoemd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Welke techniek ken je, waarin honden beginnen te kwijlen bij het horen van een bel en aan de grondslag liggen voor de klassieke conditionering?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Deze mand werd vroeger gebruikt om een baby te verschonen, aan te kleden en te voeden. Dit gebeurde voor de haard om afkoeling te voorkomen. Het gebruik van deze mand raakte aan het begin van de 18de eeuw in onbruik. De naam van dit voorwerp verwijst naar de kraamverzorgster die in die tijd jonge gezinnen bijstond. De mand is in onbruik, het begrip kennen jullie nog wel. Volgens Van Dale is dit de plaats waar de oorsprong van iets of iemand ligt. Wat is de naam van deze rieten mand?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Aan de Brusselse Koningsstraat, tegenover het Koninklijk Paleis, is een stadspaleis gelegen. Het huis, gebouwd rond 1780 was de stadsrefuge van de abdij van Grimbergen. Het gebouw werd aangekocht door de Belgische Staat die er het Brusselse Conservatorium in huisvestte. In 1992 ging het over naar de Vlaamse gemeenschap die het na restauratie in gebruik nam als ambtswoning van de Vlaamse regering. Geef de naam van dit gebouw, die het te danken heeft aan een Italiaanse bankier.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Ook de fanaten van motorfietsen komen vanavond aan hun trekken. Welk historisch Zweeds bromfietsenmerk vind je op deze afbeelding terug?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Of hoe je businessmodel totaal om zeep kan zijn door één voorval. Zo ook begon het op 20 september voor de producent van deze karretjes in Nederland. Toen kwamen 4 kinderen bij een spoorwegovergang om het leven, toen het de begeleider van hun kinderdagverblijf niet lukte om met deze badkuip op wielen te remmen. Het vooral in Nederland populaire voertuig werd van de weg gehaald voor verder onderzoek en is tot op vandaag nog steeds niet opnieuw toegelaten. Het was meteen ook de nekslag voor de producent die deze elektrische bolderkar ook zijn naam gaf, naar de periode tussen twee pitstops in de Formule 1. Welke naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In juli 2018 werden twee mensen vergiftigd in England. Zij kwamen in aanraking met het zenuwgif dat gebruikt werd op de Russische ex-spion Sergei Skripal. Over welk zenuwgif gaat het hier?

Bekijk antwoord