Quizvraag 5476 Politiek

Quizvraag Politiek 5476
© Michiel Hendryckx

Veel politieke partijen proberen door bekende personen te laten opkomen voor hun lijst, stemmen te winnen voor hun partij. Zo strikte Open Vld bijv Goedele Liekens en ook Lynn Wesenbeek stond op hun lijst. Hoe noemt men deze personen ook wel die de lijsten opfleuren met hun bekende gezichten?

Goed zo !

Meer quizvragen over Politiek

Quizvraag Politiek

De Belgische politiek blijft een kluwen aan onbegrijpelijke instellingen die onze democratie staande houdt. We spreken wel eens over een bicameraal federaal parlement. Een van die kamers is natuurlijk de senaat. De andere kamer staat sinds juni dit jaar onder leiding van Patrick Dewael en zetelt in het paleis der natie in Brussel. Bevoegdheden: Wetten maken, regeringsmeerderheid vormen, regeringsbeleid controleren, staatsfinanciën controleren samen met het Rekenhof en beleidsinformatie verzamelen. Hoe noemen we deze kamer?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De vrouw die u op de foto ziet, was sinds 25 februari 2013 presidente van het land dat wij zoeken. Zij is de eerste vrouwelijke president in de geschiedenis van dat land. In maart 2017 is ze uit haar ambt ontzet. Zij kwam immers in opspraak nadat een vriendin van machtsmisbruik en fraude beschuldigd werd en laat daarom het parlement beslissen hoe en wanneer ze de macht kan overdragen. Graag dus de naam van het land waarvan deze dame president was.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

JFK, ook bekend als de Amerikaanse president die plannen bekendmaakte om een man op de maan te zetten en zo de ruimtewedloop met de Sovjet-Unie te winnen. Hij kreeg echter de kans niet om zijn voorstel verder uit te werken doordat hij op 22 november 1963 werd vermoord. Maar waar staat de initiaal F voor in John F. Kennedy?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Naast George Bush senior & junior is het nog één keer gebeurd dat zowel vader als zoon president van de VS werden. De vader werd de 2e president van de VS, de zoon de 6e. Over welke vader en zoon hebben we het?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

6C. Stel je voor: Je voelt je goed in je job als vice-president, wanneer op 22 november 1963 gemeld wordt dat John F. Kennedy neergeschoten is, en jij nu de honneurs zal waarnemen. Wie nam taak van Kennedy over en werd zo de 36e president van de Verenigde Staten?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Wij zoeken een sociaaldemocratisch Vlaams politicus die co-voorzitter was van de BSP. Door de moeilijkheden rond het Egmontpact kwam het tot een breuk met de Franstalige socialisten en ging de Vlaamse BSP vanaf oktober 1978 alleen verder. In maart 1980 werd de BSP omgevormd tot de SP. De politicus die we zoeken, speelde een belangrijke rol in deze partij, die hij onafhankelijk maakte van de vakbonden. Hij bleef partijvoorzitter tot in 1989. Na zijn politieke carrière werd hij onder andere bestuurder van grote bedrijven zoals Agfa-Gevaert, Solvay, Carrefour Belgium, De Persgroep en andere. In 2009 overleed deze politicus plots na een hartstilstand. Wie zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

We zoeken de naam van een Amerikaanse belangenorganisatie die zich van oorsprong inzette voor scherpschutterskunst voor militairen en meer recentelijk voor het recht van burgers om vuurwapens te mogen bezitten. Als gevolg van haar grote ledenaantal en sterke lobby is de groep een invloedrijke en machtige organisatie in de Verenigde Staten. De afkorting is voldoende.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In februari 2021 moesten de Knokkenaren afscheid nemen van hun burgemeester. Hij was van 1979 tot aan zijn dood burgemeester van de kustgemeente Knokke-Heist. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord