Quizvraag 8188 Politiek

Quizvraag Amerikaanse presidenten 8188

Joe Biden is sinds 20 januari 2021 de president van de Verenigde Staten. De hoeveelste president is hij?

Goed zo !


Meer quizvragen over Amerikaanse presidenten

Quizvraag Politiek

We zien hier het Amerikaans nationaal monument, Mount Rushmore, gelegen in de Black Hills in South Dakota. Van welke vier presidenten zijn dit de portretten?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke First Lady van Amerika stichtte, na jarenlang zelf verslaafd te zijn geweest, een ontwenningskliniek? Ze won een gouden medaille van het Congres.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een Amerikaanse president. Deze charismatische figuur geboren in 1917 was van jongs af aan al bestemd om hoge toppen in de politiek te scheren. Hierbij koos hij voor de democratische kant en dit leidde hem tot 35ste president van Amerika. Deze ambtstermijn werd jammer genoeg te vroeg beëindigd. Welke president zoeken we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

George Walker Bush was de 43ste president van de Verenigde Staten. Van welke staat was hij gouverneur van 1995 tot 2000 voordat hij president werd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

James Garfield (1881), William McKinley (1901) en John F. Kennedy (1963) zijn 3 van de 4 Amerikaanse presidenten die tijdens hun regeerperiode werden vermoord. Wie is de vierde president die in dit rijtje thuishoort en die dus ook werd neergeschoten?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op de foto, naast Winston Churchill en Joseph Stalin, zien we de man die Amerikaans president was gedurende het overgrote deel van WOII. Wat is zijn naam? Zijn vrouw heette Eleanor en de man werd opgevolgd door Harry Truman.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

De moord op president John F. Kennedy, de vijfendertigste president van de Verenigde Staten, vond op 22 november 1963 plaats te Dallas in de Amerikaanse staat Texas om 12:30 CST. Wie legde de moord op JF Kennedy vast op film?

Bekijk antwoord

Quizvraag

Welke Amerikaans president is afgebeeld op het biljet van 1 dollar?

Bekijk antwoord