Quizvraag 5328 Muziek

Quizvraag Muziek 5328

Van welke groep, waarvan de zanger in 2010 zelfmoord pleegde op de parking van Pukkelpop, is het nummer 'Dance the way I feel'?

Goed zo !


Meer quizvragen over Muziek

Quizvraag Muziek

Tim Bergling was een Zweeds dj en muziekproducent. Zijn artiestennaam is een pseudoniem gebaseerd op het laagste niveau in de boeddhistische hel. Eerder bracht hij ook enkele nummers uit onder de namen Tim Berg en Tom Hangs. Hij brak internationaal door met zijn hitsingle Bromance en behaalde successen met onder meer Levels, Wake Me Up, Hey Brother, Waiting for Love, Addicted to You, The Nights, Without You en het postuum uitgebrachte SOS. Wat is de artiestennaam waaronder hij wereldwijd doorbrak?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Hoe heet de soundtrack gemaakt voor de nieuwe bond film, Spectre, in 2015? Het nummer is gemaakt door Sam Smith

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Wat is de dubbele voornaam van Mozart?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

België zette zich muzikaal op de wereldkaart tijdens de jaren’80. Dit genre ontstond doordat enkele dj’s bepaalde platen (zoals van Nitzer Ebb en A Split Second) op 33 toeren gingen draaien in plaats van 45 toeren en dit met een pitch van +8. Hoe heet dit genre?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Wat hebben volgende muzikanten gemeen? Avicii, Ian Curtis, Yasmine, Sid Vicious, Wim De Craene.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Welke Britse reggae- en popband, bekend van onder andere de hit Kingston Town, werd in 1978 opgericht door een stel werkloze vrienden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

In 2019 heeft de Unesco in Port-Louis, hoofdstad van het eiland Mauritius, een muziekgenre ingeschreven op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed. De Unesco vindt dat de muziek heeft bijgedragen aan de internationale bewustwording rond kwesties zoals onrechtvaardigheid, verzet, liefde en menselijkheid. Geef de volledige benaming van dit muziekgenre dat bekend werd door onder ander Jimmy Cliff en Bob Marley.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Deze Britse popzanger en televisiepersoonlijkheid verloor het leven in januari 2020. Hij was de leadzanger van de groep die het liedje 'You'll never walk alone' bekend maakte. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord