Quizvraag 1802 Strips

Quizvraag Stripreeks 1802

We zoeken een stripreeks die geschreven wordt door Jean Van Hamme en getekend door William Vance. De eerste publicatie Zwarte Vrijdag verscheen in 1984 bij Dargaud, dat nu nog steeds de uitgeverij is.

Goed zo !


Meer quizvragen over Strips

Quizvraag Strips

Na De Smurfen kreeg ook een andere stripcreatie van wijlen Peyo de kans op een carrière op het witte doek. 'De Rode Taxi's is het debuutalbum over een naïef tienjarig jongetje dat over Jerommeke-krachten beschikt. Eind vorig jaar kwam de film over dat album in de zalen. Wij willen graag de Nederlandse naam van het jongetje, hoofdrolspeler in strips en film?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Welke bekende Vlaming wordt gestriptekend door Geert Kinnaert en beleeft avonturen als 'Den boer op!' en 'Tante Terribel'?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zijn op zoek naar de titel van het 20ste album van Lucky Luke. Het is tevens de naam van een legendarische revolverheld uit het Wilde Westen, die in de strips van Lucky Luke wordt neergezet als verwend, opvliegend klein mannetje.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Deze strip van de Belgische tekenaar Guy Bara (1923-2003) bestond uit korte gags met als hoofdpersonage een ontdekkingsreiziger die in de meest absurde situaties verkeert. Wat was de naam van dit personage?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Largo Winch is een Belgische stripreeks van Philippe Francq en Jean Van Hamme . Wat is de naam van het personage op het scherm? Het is een goede vriend van largo Winch.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Welke Frans-Belgische detectivestripreeks draait rond het gelijknamige hoofdpersonage, zijnde een misdaadverslaggever? Veel van de zaken waarmee hij in aanraking komt lost hij heel vaak zelf op.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Hier zoeken we een antropomorfe kraanvogel die een personage is uit de Donald Ducks strips. Hij is een gekke vogel en doet wonderbaarlijke uitvindingen. Wat is zijn volledige Nederlandse naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zoeken een personage. Zijn echte naam is Scott Summers. Hij is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en de veldleider van de X-Men. Hij was een van de originele vijf X- Men leden en verscheen voor het eerst in X-Men #1 (September 1963). Hij is een mutant met de gave om energiestralen af te schieten vanuit zijn ogen, de zogenaamde “optische stralen”. Hij heeft echter geen controle over deze gave, waardoor zijn ogen constant deze stralen produceren en hij altijd een speciale bril moet dragen.

Bekijk antwoord