Quizvraag 7555 Strips

Quizvraag Strips 7555

We zoeken de naam van een Nederlandse cartoonreeks. Centraal daarin staan een pratende eend en kanarie. De eerste cartoon verscheen in 1993, sindsdien zijn heel wat albums verschenen. De strip verschijnt o.a. ook heel regelmatig in het NRC-handelsblad. Geef de naam van deze strip.

Goed zo !

Meer quizvragen over Strips

Quizvraag Strips

Welk album van Largo Winch is tevens de internationale landcode voor voertuigen van Hongarije?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Welke bekende Vlaming wordt gestriptekend door Geert Kinnaert en beleeft avonturen als 'Den boer op!' en 'Tante Terribel'?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zijn op zoek naar de naam van een fictief mineraal uit de stripverhalen en films over Superman. Vooral de groene is zijn zwakke plek waardoor zijn krachten ontnomen worden en het hem zelfs fataal kan worden. Wat is de naam van dit fictief mineraal?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zoeken een stripreeks die geschreven wordt door Jean Van Hamme en getekend door William Vance. De eerste publicatie Zwarte Vrijdag verscheen in 1984 bij Dargaud, dat nu nog steeds de uitgeverij is.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Wat is de naam van de operazangeres uit de Kuifje strips? Ze is het belangrijkste vrouwelijke personage en bestaat reeds sinds 1939.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

In België hebben een mooie geschiedenis als het aankomt op stripverhalen. We hebben al jarenlang grote bedenkers en tekenaars van deze strips. Geef me de voornaam van één van deze grote tekenaars die onder meer De rode ridder en Robert en Bertrand in zijn bibliografie heeft staan.

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Het is het 9de album van De Kiekeboes, getekend door Merho. Het avontuur speelt zich grotendeels af in Boeloe Boeloe. Tijdens een buitenlandse reis van president Moïse Mombakka pleegt Bibi Pralin Gaga een staatsgreep en laat Charlotte Kiekeboe ontvoeren. Titel van dit album?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Wat is de naam van de overbuurman van Marcel Kiekeboe uit de Vlaamse stripreeks De Kiekeboes? Veel grappen in de reeks draaien rond zijn overmatige speekselvloed waarmee hij de mensen in zijn omgeving nat spuwt. Hij debuteerde in het album Een zakje chips.

Bekijk antwoord