Logische raadsels

13 resultaten

Quizvraag 8160

Welke letter ontbreekt in deze reeks?

Goed zo !
Quizvraag 7677

Het getal 21 komt ook voor in de rij van Conway. Welk getal vult deze rij aan?

Goed zo !

In Gent wonen een aantal studenten samen in een studentenhuis waar enkel Grieks, Italiaans en Engels gesproken wordt. 3 studenten spreken Grieks, Italiaans en Engels. 7 studenten spreken Engels. Twee studenten zijn tweetalig en spreken enkel Grieks en Italiaans. Één studentje spreekt Engels en Grieks. Eén van de studenten spreekt alleen maar Italiaans en drie alleen maar Grieks. Hoeveel studenten wonen er in het studentenhuis?

Goed zo !

Thomas en zijn vrouw hielden thuis een feestje met 4 andere getrouwde stellen. Elk persoon heeft handen geschud met iedereen die hij of zij nog niet kende. Nadat het handen schudden voorbij was, vroeg Thomas iedereen, inclusief zijn vrouw, hoeveel handen zij geschud hadden. Tot zijn verbazing kreeg Thomas negen verschillende antwoorden.
Hoeveel handen heeft de vrouw van Thomas geschud?

Goed zo !

Flurkske is een vreemde leugenaar. Zes dagen van de week liegt hij, maar op die ene andere vaste dag spreekt hij altijd de waarheid. De volgende uitspraken deed hij op drie opeenvolgende dagen:

 • Dag 1: "Ik lieg op maandag en dinsdag."
 • Dag 2: "Vandaag is het donderdag, zaterdag of zondag."
 • Dag 3: "Ik lieg op woensdag en vrijdag."

  Op welke dag van de week spreekt Flurkske de waarheid?

  Goed zo !
Quizvraag 6573

Er liggen vier kaarten op tafel, waarover iemand het volgende beweert: "Als er op de ene kant van de kaart een klinker staat, dan staat op de andere kant van de kaart een even getal."
Welk(e) kaart(en) moet je noodzakelijk omdraaien om te weten of die stelling klopt?

Goed zo !
Quizvraag 4612

Welk kubus kan NIET gemaakt worden op basis van het uitgevouwen model ?

Goed zo !
Quizvraag 4603

Wat is meest logische vervolg in deze reeks?

Goed zo !
Quizvraag 4235

Twee dobbelstenen worden op een tafel op elkaar geplaatst. Als je rond de dobbelstenen wandelt, wat is dan de som van alle zichtbare ogen?

Goed zo !

5 machines doen er 5 minuten over om 5 laptops te maken. Hoeveel minuten doen 100 machines er dan over om 100 laptops te maken?

Goed zo !

Er zijn twee kamers. In één van de kamers hangt een lamp. In de andere kamer bevinden zich enkel drie lichtschakelaars.
Het is de bedoeling dat je uitzoekt welke van deze de schakelaars de lamp doet branden. Je mag hierbij de kamer waar de lamp zich bevindt maar één keer betreden. Hoe?

Goed zo !

Een boot ligt aangemeerd in de haven van Antwerpen. Aan de boot hangt een laddertje van drie meter lengte met om de 20 cm een sport. Als het eb is, steken er acht sporten uit het water. Bij vloed stijgt het water met één meter, hoeveel sporten zijn er dan nog zichtbaar?

Goed zo !