Quizvraag Algemeen 7258

De jeugdbeweging 'Chiro' heeft een eigen winkel waar diverse knutsel- en spelmateriaal terug te vinden zijn. ook in Gent vind je er zo ééntje. Graag de naam van deze winkelketen.

Goed zo !

Quizvraag Sport 7259

We zijn op zoek naar een sport waarbij de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op een slee naar beneden glijdt. Deze wordt meestal op een bobsleebaan uitgeoefend. Sinds 2002 is dit terug een Olympische sport. Welke sport zoeken we hier?

Goed zo !

Gewelddadige bewegingen vindt men overal. Ook hier in Belgie .We zoeken een neonazistische beweging die zich in de praktijk bezig houdt met het organiseren van concerten van verschillende bands met extreemrechtse ideologien met als slogan Rock Against Communism. De organisatie opereert volledig onafhankelijk van de partijpolitiek. Welke organisatie zoeken we?

Goed zo !

Quizvraag Series 7261

30 seizoen puur entertainment, zo zou je de Simpsons kunnen omschrijven. Sommige figuren zijn uitgegroeid tot echte iconen. Zo ook de de directeur van de basisschool van Lisa en Bart. Graag zijn naam.

Goed zo !

Quizvraag Dieren 7262
© Conversano Isabella

Voor vraag 5 zijn we op zoek naar een paardenras dat zijn oorsprong vind in Slovenië. Ze worden donker geboren en witter met de jaren. Je kan ze overal ter wereld bewonderen, maar één van de bekendste plaatsen is toch de Spaanse rijschool in Wenen. Welk paarden ras zoeken we?

Goed zo !


Quizvraag Wetenschap 7263

Hopelijk zijn jullie hier allemaal vlot geraakt. sommige misschien wel met GPS. Wisten jullie trouwens dat de Europese unie met zijn eigen positioneringssysteem werkt dat operationeel zou moeten zijn vanaf 2021. Het systeem is genoemd naar de naam van een Italiaans natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof. Graag die naam van dit systeem.

Goed zo !

Quizvraag Algemeen 7264

Voor welk bedrijf werkt deze man?

Goed zo !

Quizvraag Actrices 7265
© Georges Biard

Wie een ster heeft op de Hollywood walk of fame verdient wel een vraag op onze quiz dachten wij. Deze vrouw kreeg er één in 2018. Haar bekendste rol is ongetwijfeld het ex model Gabrielle in de Amerikaanse serie Desperarit Houswives.Graag de naam van deze actrice.

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 7266

Hier zien we een stapel cellen beton blokken, soms ook wel kimblokken genoemd. Bouwvakkers zullen deze eerder noemen naar zijn merknaam die tot 1993 Durox was. Wij zoeken dus de beter gekende merknaam.

Goed zo !

Quizvraag Boeken 7267

We zijn we op zoek naar de naam van een boek van Herman Melville. Het gaat over de jacht op een witte potvis. Het verhaal is gebaseerd op melville's eigen ervaringen als walvisvaarder. Hoewel het boek bij verschijning in het jaar 1851 flopte, geldt deze nu als een echte klassieker.We zoeken de titel van dit boek.

Goed zo !