Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz 9e Young Ones quiz

Quizronde 5: Mix 20e eeuw

R1: OertijdR2: Klassieke oudheidR3: Special rondeR4: Mix 400-1900R5: Mix 20e eeuwR6: Mix hedenR7: Mix toekomstR8: Special sportR9: DrietrapsrondeAndere quiz
   Organisatie quiz Basketbalploeg Young Ones Landegem
   Datum: 2017-12-02
   Aantal ronden9
   Aantal vragen96
   Moeilijkheid55.73%

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 3355We zoeken de naam van een zacht mineraal dat grotendeels uit calciumsulfaat bestaat en voornamelijk gebruikt wordt in de geneeskunde en de bouw. Misschien lijkt dat u een ietwat vreemde combinatie en gaan uw oren tuten bij de woorden mineraal en calciumsulfaat maar het antwoord is eenvoudiger dan u denkt, zeker met deze foto erbij. We zeggen er u verder nog bij dat er ook toepassingen zijn in oa het onderwijs, de archeologie, de landbouw en de tandheelkunde. Een veelzijdig materiaal dus.

Voor de jongere ouderen onder ons was het oeuvre van deze Vlaamse schrijver vaste prik op de humaniora-boekenlijst in het secundair. Z’n belangrijkste thema’s waren vervreemding en eenzaamheid Werken als ‘het gevaar’, ‘de muur’, ‘de muggen’ werden zelfs in meerdere Europese talen vertaald. Kent u de naam van deze in 1925 geboren en in 2015 gestorven auteur?


Welke activiteit met weinig kleren om het lijf ziet u hier aanschouwelijk gemaakt worden?Quizvraag Mode 3358Dit bedrijf werd in 1897 te Sneek opgericht als zeilmakerij en ontwikkelde zich in 1996 tot een onderneming die sportieve kleding ontwerpt en distribueert. In hetzelfde jaar werd het hoofdkantoor van Sneek verplaatst naar Amstelveen. Vervolgens werd het in 2000 door de McGregor Fashion Group overgenomen. Twaalf jaar later werd het hoofdkantoor wederom verplaatst, ditmaal naar Amsterdam. U krijgt van ons alvast het logo waarin u natuurlijk de twee torentjes van de stadspoort van Sneek herkent.


In welk jaar vonden volgende gebeurtenissen plaats:

  • Voor de kust van Oostende kapseist de Herald of Free Enterprise
  • Rudolf Hess, ooit de rechterhand van Hitler pleegt zelfmoord in z’n cel, na 40 jaar gevangenschap
  • Johny Logan wint voor de 2e keer het Eurovisiesongfestival
  • Het fietsen met reflectoren op de zijkant van de wielen wordt verplicht
  • Stephen Roche wint de Ronde van FrankrijkQuizvraag Eten en drinken 3360We zoeken de naam van een koekjesmerk van de Amerikaanse firma Nabisco, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912. Het koekje, geïntroduceerd in 1952, bestaat uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling van crème.

We zoeken de naam van een 1960 geboren dame die uitgroeide tot één van de meest succesvolle atletes ooit. En zeker één van de langst actieve. Ze werd geboren in Jamaica maar liet zich in 2002 de Sloveens nationaliteit toemeten. Ze haalde haar grootste overwinningen op de 100 en 200 meter. Bij de kwalificaties voor wat haar 8e Olympische Spelen hadden kunnen worden, kwam ze, op 47-jarige leeftijd amper 0,28 sec tekort om zich te kwalificeren.

De Vespa is tegenwoordig met voorsprong de meest populaire scooter. Maar wij zoeken de naam van andere, even legendarische scooter, als je het al zo kan noemen. Het tuig werd ontworpen door een Frans bedrijf in 1946 en had als voornaamste kenmerk een motorblok aan het stuur vanwaar het voorwiel werd aangedreven. Het bedrijf werd achtereenvolgens opgekocht door Renault, Motobécane en Yamaha en belandde uiteindelijk in Hongaarse handen, waar het nu nog altijd geproduceerd wordt. Naam van dit fijne tuig?


Dit oorspronkelijk Duits maar nu Amerikaans bedrijf ontwerpt en produceert al meer dan 110 jaar goed geïsoleerde voedsel- en drankcontainers. Vooral in de jaren 50 kende het bedrijf een explosieve groei met de slogan “taking Americans to lunch”. Het conceptidee bestaat erin dat een luchtledige ruimte tussen buiten- en binnenwand vloeistoffen tot 24u warm of koud houdt. Welk bedrijf zoeken we?Volgende ronde

R1: OertijdR2: Klassieke oudheidR3: Special rondeR4: Mix 400-1900R5: Mix 20e eeuwR6: Mix hedenR7: Mix toekomstR8: Special sportR9: DrietrapsrondeAndere quiz