Quizvraag autosnelwegen Frankrijk

autosnelwegen Frankrijk

Sinds de zomer van 2021 vind je op de autosnelwegen in Frankrijk een witte ruit op een blauwe of zwarte achtergrond terug. Om op deze rijstroken te mogen rijden moet je aan één van drie voorwaarden voldoen. Deze rijstroken zijn ten eerste voorbehouden voor taxi’s en ten tweede voor groene auto’s (dat wil zeggen: elektrische, hybride of klasse 0-voertuigen). Wat is de derde voorwaarde om op deze rijstrook te mogen rijden?

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Welke Belgische zakenman en regisseur o.a. gekend van “cirque du soleil” overleed in de herfst van 2022?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In Zuid-Afrika noemen ze het flaterwater. Onder welke naam kennen wij deze correctievloeistof?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We starten deze ronde met een vleugje nostalgie. Als kind lazen we het allemaal, hoe heet dat Nederlandstalige educatietijdschrift, wekelijks uitgegeven door Averbode nu ook al weer? Nota bene: het richt zich specifiek op kinderen van het 3e en 4e leerjaar.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Bart Vertenten werd in oktober 2018 aangehouden en in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie in het onderzoek naar een criminele organisatie, witwaspraktijken en private corruptie in het Belgische voetbal. Wat was echter de naam van zijn advocaat die ervoor zorgde dat Raskin vervangen moest worden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Zij liftte vier mannen in één beweging van de grond en wandelde met hen gewoon door de zaal. Ze liet twee paarden op een plank op haar buik balanceren zonder een spier te vertrekken. Op het einde van de 19e eeuw kende de hele wereld deze Belgische vrouw als de sterkste vrouw ter wereld, maar tegenwoordig is ze vergeten in eigen land. Welk is de naam van deze Belgische die recent terug ontdekt werd door journalist Cedric Lagast?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Met welk Zwitsers luxemerk bedankte Niki Terpstra zijn ploegmaats voor de overwinning in de Ronde Van Vlaanderen in 2018?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Van welk bedrijf zien jullie op de dia het logo?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Hoe luidt de naam van de Nederlandse crimineel die veroordeeld is wegens de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores op 30 mei 2010 en verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba op 30 mei 2005?

Bekijk antwoord