Quizvraag nieuwe musical Studio 100

nieuwe musical Studio 100

In december 2022 gingn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs een nieuwe musical in première. Met Gert Verhulst, James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans maakt de musical een muzikale en humoristische reis doorheen het rijke oeuvre en de allergrootste hits van een icoon uit de Vlaamse muziekgeschiedenis: Will Tura! De titel is dezelfde als een bekende hit van Will Tura uit 1984. Wat is die titel?

Goed zo !


Meer quizvragen over Muziek

Quizvraag Muziek

Welke Franse zangeres stierf op 7 januari 2018 aan de gevolgen van kanker. Ze is onder andere bekend van haar relaties met Claude François en Michel Berger.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Welke Amerikaanse zanger, die op 1 oktober 2015 nog in de AB optrad, werd bekend door nummers in een polkajasje te gieten en te voorzien van een satirische tekst? Bekend zijn onder andere Eat It, Like A Surgeon en Amish Paradise.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Deze Amerikaanse singer-songwriter en actrice heeft tot 2018 al zes albums uitgebracht en speelde onder meer in de Disney Channel-film Camp Rock. Ze begon als kindactrice in de serie Barney & Friends en ontmoette daar Selena Gomez. Ze heeft zelf last gehad van eetstoornissen, automutilatie, een bipolaire stoornis en een drugsverslaving. Deze drugsverslaving werd haar bijna fataal in 2018, graag hun naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Deze Brusselse rapper mocht eerst het WK lied maken voor de Rode Duivels. Uiteindelijk had de voetbalbond beslist om dit toch niet te doen na controverse over vrouwonvriendelijke teksten van de rapper. Wat is zijn artiestennaam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

U ziet een foto van Chris Cornell, zijn zangstijl werd gekenmerkt door zijn stembereik van vier octaven. Guitar World riep hem uit tot de grootste rockzanger ooit en hij werd negende in de verkiezing voor beste leadzanger aller tijden van Rolling Stone. Van u vernemen we graag de band waarmee hij doorbrak. Hij pleegde zelfmoord in 2017 en vervoegde het lijstje met te vroeg gestorven zangers uit de Seattle grunge scene: Kurt Cobain (Nirvana), Scott Weiland (Stone Temple pilots), Layne Staley (Alice in chains).

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Je ziet hier een jonge Belgische rockband die in 2014 het levenslicht zag en sindsdien twee platen uitbracht: BURST en NEST. Boegbeeld van de band is zonder twijfel drumster en zangeres Stefanie Mannaerts. Hun recente singles WAR en CEMETERY die je zopas hoorde kun je af en toe ook horen op Studio Brussel en overtuigde hardrockgroep Deftones om ze uit te nodigen om hun voorprogramma te spelen tijdens hun Amerikaanse tournee. Afgelopen zomer kon je de band ook horen op verschillende festivals zoals Groezrock, Hellfest in Clisson, Lokerse Feesten en Pukkelpop.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

We zijn op zoek naar een Canadese zangeres. Haar doorbraak hit geven we niet mee, dat zou te gemakkelijk zijn. Ze heeft in 2015 te horen gekregen dat ze de ziekte van Lyme heeft en in haar single “Head above Water” zingt ze over de strijd tegen deze ziekte. Wie bespreken we hier? Graag zowel voor- als achternaam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Muziek

Funko is een bedrijf dat in haar eigen stijl poppetjes maakt van celebrities, zowel bestaande als gecreëerde. Wie herken je hier?

Bekijk antwoord