Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag rivier Cherson Oekraïne

Quizvraag Oekraïne 8791In november 2022 slaagde Oekraïne er in om de havenstad Cherson te heroveren op het Russisch leger. Het Russische leger trok zich terug over de rivier bij de stad. Aan dezelfde rivier is ook de felbevochten kerncentrale van Zaporizja gelegen. Welke rivier vormt nu de frontlinie in de oorlog?
Quizvragen over Aardrijkskunde

Quizvraag Aardrijkskunde
Wat is de hoofdstad van Kiribati?
Quizvraag Aardrijkskunde
In het westen en het oosten wordt Costa Rica resp. begrensd door de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee. In het Zuid-Oosten grenst het aan Panama. Met welk land vormt het zijn noordelijke grens?
Quizvraag Aardrijkskunde
Je krijgt van ons de samenvloeiing van 2 rivieren te zien. Bij deze stad komen de Rijn en de Moezel samen. In welke stad werd deze foto genomen?
Quizvraag Aardrijkskunde
3A. Een beetje kennis op middelbaar schoolniveau. We zoeken een kleincirkel rond de aarde op ongeveer 23,5° noorderbreedte. Ze markeert de hoogste breedte op het noordelijk halfrond waar de zon in het zenit kan staan, loodrecht boven het aardoppervlak. Dit gebeurt rond 21 juni, tijdens de zomerzonnewende, en markeert het begin van de noordelijke astronomische zomer. Wat is de naam van deze keerkring?