Quizvraag op een na langste rivier van Europa

op een na langste rivier van Europa

We zoeken de op een na langste rivier van Europa. Ze ontspringt in Duitsland als samenvloeiing van 3 andere rivieren, en mondt na 2829 kilometer uit in de zwarte zee aan de grens van Oekraïne en Roemenië, en doorkruist onderweg maar liefst 11 landen. Welke rivier zoeken we?

Goed zo !


Meer quizvragen over Rivieren

Quizvraag Aardrijkskunde

Wat is de naam van de rivier die stroomt vanuit de Wicklow Mountains naar het westen, dan noordoost door Dublin en mondt uit in de Dublin Bay?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Welke rivier ontspringt in Frankrijk te Pouilly-en-Bassigny op het Plateau van Langres, bereikt België in Agimont, loopt verder via onder meer Andenne en Hoei om dan via Wezet, bij Eijsden ook Nederland te bereiken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Deze rivier is met zijn 2160 km de langste rivier van Zuid-Afrika. Deze ontspringt in Drakensbergen bij de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho, vloeit westwaarts en vormt uiteindelijk de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika alvorens uit te monden in de Atlantische Oceaan bij de Alexanderbaai. De rivier wordt soms ook Gariep of Groot Rivier genoemd. De rivier werd door de ontdekkingsreiziger Robert Jacob Gordon genoemd naar een zijtak van het Huis Nassau. Hoe heet de rivier die we zoeken?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Wij zijn piraten van de zee en al wie zin heeft, vaart maar mee. Wij zijn piraaaaaten, piraaaaaaten, piraten van de zee. Samson en Gert varen in dit lied naar Timboektoe. Op welke rivier in West-Afrika zullen onze twee vrienden moeten varen? De rivier gaat onder meer door Guinee en Mali. Toch een klein detail: als je effectief deze rivier Timboektoe neemt, zal je toch nog een goede 10 kilometer te voet moeten afleggen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Volgens biograaf Suetonius, sprak Julius Caesar de legendarische woorden: “Alea iacta est”, aan de oevers van een bekende rivier. Door deze over te steken, overtrad Caesar de toenmalig Romeinse wet, kwam het tot een breuk met de senaat en leidde het uiteindelijk tot een staatsgreep. Welke rivier zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Welke rivier ontspringt in Spanje, loopt door Portugal en mondt uit nabij Lissabon in de Atlantische Oceaan?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

Langs de oevers van welke rivier bevonden zich de meeste van de honderdtwintig brouwerijen die het achttiende-eeuwse Brussel rijks was?

Bekijk antwoord

Quizvraag Aardrijkskunde

De rivier die we zoeken is 4909 kilometer lang en wordt beschouwd als één van de belangrijke rivieren in Azië. De rivier loopt achtereenvolgens door de landen China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Welke rivier gelegen in Zuidoost-Azië zoeken we?

Bekijk antwoord