Quizvraag storm Nederland 2022

storm Nederland 2022

In februari 2022 trok er een intense extratropische cycloon over Nederland. In Nederland heeft de storm vijf mensen het leven gekost. Welke naam kreeg deze storm?

Goed zo !


Meer quizvragen over Natuurkunde

Quizvraag Natuurkunde

Iedereen kent de relativiteitstheorie E=mc2, die Einsteen in 1905 publiceerde. 10 jaar later schreef hij de algemene relativiteistheorie over zwartekrachtgolven. Deze golven werden in 2014 voor het eerst waargenomen. Met welke detector gebeurde dit?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Je ziet hier afbeeldingen van de Artemisia dracunculus een vaste plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). Het kruid is afkomstig uit Centraal-Azië. Zowel de blaadjes als de bloemen zijn eetbaar. Het vormt een bestanddeel van de fines herbes, een kruidenmengsel dat vaak gebruikt wordt om soepen, eieren en boter op smaak te brengen. Het is vooral bekend als ingrediënt in klassieke sausen zoals bearnaise en bechamel, maar het wordt ook vaak gebruikt in vinaigrettes en mosterd (dijonmosterd). De jonge uitlopers worden in het nabije oosten geserveerd als aperitiefhapje. Graag de naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Wat is het scheikundig symbool voor Ytterbium? Het zijn tevens de initialen van een bekende voetbalploeg in Bern.

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

De babypanda van Pairi Daiza heeft iets meer dan honderd dagen na de geboorte een naam gekregen. Het welpje gaat voortaan door het leven met een naam dat "schat van de hemel" betekent. Wat is de naam van deze panda?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

In de lagere school zag je iedereen steevast in de herfst bladeren verzamelen om tussen een telefoonboek te laten drogen en mee te nemen naar school, maar weten jullie nog van welke boom dit het blad is? We zoeken de volledige naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Voor de eerste vraag zoeken we de naam van de Mediterraanse wind die hete en droge lucht uit de Sahara naar het Noorden voert. Er is tevens een volkswagen en een attractie in de Efteling naar genoemd. De naam is van oorsprong Arabisch. Hoe heet deze wind?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

De Jugo is een zuidelijke wind die warme hete lucht uit de Sahara richting zuid-europa voert. Hij zorgt voor storm in de middellandse Zee en voor koud en nat weer in Europa. De jugo kan enkele dagen aanhouden en wat miserie veroorzaken, niet enkel op het Afrikaanse vasteland. We kennen de Jugo echter onder een bekendere naam, één die bij volkswagenbestuurders misschien ook een belletje doet rinkelen. Hoe heet deze hete wind?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Op foto zie je een Fraxinus excelsior. Het is een snelgroeiende loofboom waarvan de bladeren oneven geveerd zijn en bestaan uit 7 tot 13 deelblaadjes. Het stuifmeel is voorzien van vleugeltjes wat helpt bij de verspreiding. Het hout is lichtgekleurd en heeft een zekere elasticiteit, wat het geschikt maakt voor gymnastiektoestellen. Welke loofboom is dit?

Bekijk antwoord