Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag storm Nederland 2022

Quizvraag Natuurkunde 8708In februari 2022 trok er een intense extratropische cycloon over Nederland. In Nederland heeft de storm vijf mensen het leven gekost. Welke naam kreeg deze storm?
Quizvragen over Natuurkunde

Quizvraag Natuurkunde
Hoe heet het verschijnsel als er twee keer in dezelfde maand een volle maan optreedt? Dit gebeurt ongeveer om de twee à drie jaar.
Quizvraag Natuurkunde
Van welke boom zien we hier een blad?
Quizvraag Natuurkunde
Jullie zien hier een foto van een vogel. Ze hebben een zwarte kop en rug en een witte onderzijde, zoals jullie kunnen zien. In de zomer zijn ze onder meer langs de kust van Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië te spotten. Deze zeevogel staat sinds 2015 als gevoelig op de rode lijst ('s werelds grootste lijst van statusbeoordelingen met betrekking tot de instandhouding van planten-, diersoorten en schimmels). Wat is de naam van deze vogels? Let op, we zoeken wel degelijk het meervoud.
Quizvraag Natuurkunde
Tijd voor een stukje poëzie. Jij begrijpt wie ik ben, wat ik voel en wat ik wil bereiken. Enkel jij bent mijn doel en al de rest zal wijken. Laat ze maar kijken naar ons raar gedoe. Iedereen weet natuurlijk dat ik net de tekst van ‘Nobelprijs’ van Clouseau ten berde bracht, maar voor de ontdekking van welk subatomair deeltje won François Englert, de man op de foto, in 2013 de Nobelprijs voor Natuurkunde?