Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag storm Nederland 2022

Quizvraag Natuurkunde 8708In februari 2022 trok er een intense extratropische cycloon over Nederland. In Nederland heeft de storm vijf mensen het leven gekost. Welke naam kreeg deze storm?
Quizvragen over Natuurkunde

Quizvraag Natuurkunde
Onze klimaatspijbelaars weten allemaal dat de uitstoot van koolstofdioxide of CO2 de oorzaak is van het broeikaseffect en dus de opwarming van onze planeet. Maar koolstofdioxide is niet het enige broeikasgas. Methaan bijvoorbeeld. Methaan komt onder andere voor in runderwinden en is bovendien 25 keer krachtiger als broeikasgas dan koolstofdioxide. Koolstofdioxide kennen we als CO2 maar wat is de formule voor methaan?
Quizvraag Natuurkunde
Welke wet definieert het elektrisch geleidingsvermogen van geleiders en luidt: "stroomsterkte door een geleider is recht evenredig met het potentiaalverschil tussen de uiteinden"?
Quizvraag Natuurkunde
We zoeken de benaming van drie natuurkundige wetten, die de baan en beweging van een hemellichaam om een ander hemellichaam beschrijven in het tweelichamenprobleem.
Quizvraag Natuurkunde
We zoeken de naam van een licht stimulerende drug. Kauwen op de bladeren verdrijft vermoeidheid en honger. Het genotmiddel wordt al sinds de dertiende eeuw in Jemen, Somaliƫ, Ethiopiƫ en Kenia gebruikt. Wat is de naam van deze drug?