Quizvraag Studio 100

Studio 100

Studio 100 wilde een volledig nieuwe radiozender maken, met een eigen nieuwsdienst en met ruimte voor humor en amusement. Het entertainmentbedrijf diende een ambitieus dossier in, maar enkel de licenties van de FM-concurrenten Qmusic en Joe (DPG Media) en Nostalgie (Mediahuis) werden op 9 februari vernieuwd. De nieuwe zender kreeg geen licentie. Wat ging de naam zijn?

Goed zo !


Meer quizvragen over Media

Quizvraag Media

Michael Van Peel stopte na tien jaar zijn eindejaarsconference. Wij vragen de titel van deze jaarlijkse conferences.

Bekijk antwoord

Quizvraag Media

We zoeken een Vlaams radio- en televisiepresentator en kenner en liefhebber van klassieke muziek. Hij studeerde in 1970 af als licentiaat Germaanse filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds 1978 (en voor het laatst in 2011) presenteerde hij de jaarlijkse Koningin Elisabethwedstrijd. Hij presenteerde ook op Radio 1 ('De Lange Mars'), Radio 2 ('Bij Bach op de koffie' en 'Politheek') en Radio Drie (nu Klara) tot hij met pensioen ging. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Media

Misschien zag u hem al eens als standup-comedian in Live at the Apollo. U kan hem verder ook nog kennen als presentator van Have I got news for you en Mock the week, en als regelmatig terugkerend panellid van QI. Wie is deze Ierse stand-upcomedian en televisiepresentator?

Bekijk antwoord

Quizvraag Media

Wim Lybaert gebruikt zijn bus om samen met een bekende gast vier dagen op reis te gaan naar een vooraf gekozen bestemming, maar vooral ook om te genieten van de reis op zich en het onverwachte dat ze tegenkomen, waarbij ‘of ze de bestemming halen’ steeds minder belangrijk wordt. De gast draait met een euro muntstuk een balletje uit een sjiekenbak en daarin geeft een vlagje aan welk land hun rijrichting bepaalt. Het programma propageert de reis boven de bestemming, en de waarde van onthaasten en genieten.

Geef de naam van het programma, tevens de naam van de bus.

Bekijk antwoord

Quizvraag Media

Dit jaar (2019) verscheen de veelbesproken documentaire Leaving Neverland. Deze documentaire draait rond het vermeende kindermisbruik door zanger Michael Jackson. Centraal hierin staan de getuigenissen van 2 mannen. De naam van James Safechuck krijg je cadeau, kan je mij de andere geven? Je zou hem ook kunnen kennen van de Amerikaanse seizoenen van het programma So You Think You Can Dance waar hij optreedt als choreograaf.

Bekijk antwoord

Quizvraag Media

Wat is de naam van deze pop die van 1972 tot 2004 de reclame van “de Ster” op de televisie opvrolijkte in korte filmpjes, die vaak aan het begin en einde van de reclameblokken te zien waren?

Bekijk antwoord

Quizvraag Media

Hij werd geboren als Bruce en werd in 1976 olympisch kampioen tienkamp. Hierna profileerde hij zich als acteur, schrijver en filmproducent. Van 1991 tot 2015 was hij gehuwd met Kris Houghton waarmee hij zelf ook nog 2 knappe en inmiddels bekende dochters kreeg. In 2015 besliste Bruce om als vrouw verder door het leven gaan. Onder welke naam (voor- en familienaam) graat Bruce vandaag door het leven?

Bekijk antwoord

Quizvraag Media

De familienaam van de Belgische journalist van het VRT Nieuws die zich vooral bezighoudt met internationale conflicten. Zijn recentste boek is getiteld Mijn kleine oorlog?

Bekijk antwoord