Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag taal app

Quizvraag Taal 8562In mei 2021 vond de 65e editie van het Eurovisiesongfestival plaats in Rotterdam. Het zou te gemakkelijk zijn om te vragen wie de winnaar was: Maneskin is intussen niet meer weg te denken van onze radiozenders en Spotify. De winst van deze Italiaanse groep had echter nog een aantal verrassende gevolgen. Welke bekende app waarop je talen kan leren, rapporteerde een stijging van 56% in nieuwe gebruikers die Italiaans wilden leren na de overwinning van Maneskin?
Quizvragen over Taal

Quizvraag Taal
Mayday Mayday, we kennen het allemaal als een schip in nood is. Van welk woord is het afkomstig?
Quizvraag Taal
Dit is een diakritisch teken. Meestal wordt het boven een letter aangebracht, maar onder andere in de natuurwetenschappen wordt het ook als zelfstandig symbool gebruikt. Hoe heet dit leesteken?
Quizvraag Taal
Latijn wordt beschouwd als een dode taal, maar wordt toch nog regelmatig gebruikt. Hoe vertaal je “De stem van het volk is de stem van God” in het latijn? Korte interviews waar naar de mening van de man in de straat danken hun naam aan deze uitspraak.
Quizvraag Taal
Talen beïnvloeden elkaar al eeuwenlang en nemen daardoor vaak woorden over van elkaar. Begeestering, afgeleid van het Duitse ‘begeisterung’ is wat we gemeenzaam een germanisme noemen. Een glimp opvangen is een anglicisme want afgeleid van het Engels. Weten jullie ook hoe we zo’n woord noemen als het afgeleid is uit het frans?