Quizvraag 8431 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 8431

In 1940 ging Marcel Ravidat met enkele vrienden naar een bos op de linkeroever van de Vézère, op verkenning naar een plaats waar enige tijd tevoren een dennenboom was omgewaaid en een gat was blootgelegd, overgroeid door braamstruiken. Ze maakten het gat groter en vonden een verticale schacht die leidde naar een grot. Met een kleine olielamp ontdekten ze een groot aantal rotswandschilderingen, welke door deskundigen worden gedateerd tussen 15.000 en 10.000 jaar voor Christus. Over welke grotten hebben we het hier?

Goed zo !

Meer quizvragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis

Een pittige geschiedenisvraag: We zoeken een term uit het latijn voor een hoger gelegen plaats (meestal op een heuvel of plateau gelegen) waarvan de natuurlijke verdediging versterkt is door de mens ten tijde van de Kelten. De verdediging werd door de Kelten aangesterkt door stenen of aarden muren met houten dwarsbalken.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

De aanslag op Koninginnedag 2009 was een gebeurtenis die plaatsvond op 30 april 2009, toen in Apeldoorn een auto inreed op een optocht waar ook de koninklijke familie deel van uit maakte, met acht doden tot gevolg. Tot welk monument kwam de auto tot stilstand?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Vliegtuigen worden er niet gebruikt in Risk, maar weten jullie de naam van dit Brits jachtvliegtuig? Het toestel werd gedurende de volledige tweede wereldoorlog gebruikt door de geallieerden, voor de RAF.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke prille natie bood eind jaren 40 het presidentschap aan Albert Einstein aan?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

In de categorie “Belgische doofpotten” kan de Bende van Nijvel niet ontbreken. Maar er is nog een zaak die niet helemaal is opgeklaard… Er zijn zelfs mogelijk banden tussen de twee zaken. Hier zijn we op zoek naar een reeks vermeende drugs- en seksfeesten die eind jaren 70 in België zouden hebben plaatsgevonden en waaraan hooggeplaatste personen en minderjarigen zouden hebben deelgenomen. Deze feesten zouden een middel zijn geweest om machtige personen te compromitteren en af te persen. Ondanks allerhande verklaringen en vermeende bewijzen, is de materialiteit van de verhalen nooit aangetoond. Welke feesten zoeken we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Wat was de bijnaam van Henry McCarty?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Welke First Lady van Amerika stichtte, na jarenlang zelf verslaafd te zijn geweest, een ontwenningskliniek? Ze won een gouden medaille van het Congres.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

We herinneren ons nog allemaal de nacht van 23 op 24 augustus 1572. Een verschrikkelijke nacht waarbij een ware slachting plaatsvond onder de hugenoten, dus de Franse protestanten. Tussen de 5000 en 30.000 hugenoten werden door katholieken vermoord in hun bed. We kennen deze historische gebeurtenis als de Parijse bloedbruiloft. Edoch zal een historicus u doorgaans een andere naam geven voor deze gebeurtenis. Welke?

Bekijk antwoord