Quizvraag 8128 Flora

Quizvraag Bloemen 8128

We zoeken de naam van een narcisachtige plant uit de familie van de Hippeastrum. Eerst toont zich een holle groene stengel uit een knol om vervolgens spectaculair te bloeien met prachtige trompetbloemen. Doorgaans zijn de bloemen rood, maar andere kleuren zoals wit, geel en roze zijn ook mogelijk. Het is voornamelijk een topper rond de kerstperiode.

Goed zo !


Meer quizvragen over Bloemen

Quizvraag Flora

Op de foto ziet u een Sansevieria of sanseveria. Het was jarenlang de populairste kamerplant van Vlaanderen en is een zegen voor de luchtkwaliteit in huis. Maar onder welke benaming is deze plant het best gekend in Vlaanderen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Wat is de naam van het bloemenpark ten noordwesten van Lisse in Zuid-Holland? Op het 32 hectare grote park worden jaarlijks in het voorjaar (eind maart t/m eind mei) bolgewassen van bedrijven uit de omgeving tentoongesteld.

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Even terug naar de middelbare biologielessen. Weten jullie welk onderdeel van de bloem we hier zoeken (zie de twee lijnen)?

Bekijk antwoord

Quizvraag Flora

In de plantentuin van Meise stond een unieke plant in bloei. De bloem is bekend om haar typische stank. In Meise was het drie jaar geleden dat er nog een dergelijke bloem in bloei stond. Wat is de Nederlandse naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Wat is de Latijnse naam voor Blauwe Regen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Flora

Hoe heet deze plant uit de kruisbloemenfamilie? De plant wordt beschouwd als onkruid als het voorkomt in siertuinen, in moestuinen, in grasland en op akkers. De Nederlandse naam is ontleend aan de hartvormige hauwtjes structuur

Bekijk antwoord

Quizvraag Flora

Welke bloemensoort levert ons de vanillestokjes?

Bekijk antwoord

Quizvraag Flora

Welk kostbaar kruid 'dat we trouwens hier op de projectie zien wordt gewonnen uit de stijlen en stampers van de krokus? Het kruid heeft een bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad volstaat om een liter kokend water in een uur diepgeel te kleuren.

Bekijk antwoord