Quizvraag 8071 Films

Quizvraag Films 8071

Elisabeth Short werd op 15 januari 1947 dood aangetroffen in het Leimert Park in L.A. Ze was vermoord maar de dader werd nooit gevonden. Het lichaam was in tweeën gesneden en er waren allerhande verminkingen. Over deze moordzaak verscheen in 2006 een misdaadfilm van Brian De Palma, met onder meer Josh Hartnett en Scarlett Johansson. De film is gebaseerd is op de gelijknamige roman van James Elroy. Hoe wordt deze moordzaak genoemd?

Goed zo !

Meer quizvragen over Films

Quizvraag Films

De Golden Raspberry Award, ook wel de Razzie of in het Nederlands Gouden Framboos genoemd, is de filmprijs voor onder andere de slechtste film. Welke film ontving in 2018 vier Razzies, onder andere voor slechtste film, slechtste regie en slechtste scenario?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

De naam Mario Verstraete zegt jullie waarschijnlijk weinig. Hij was een MS patiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in België. In 2012 maakt Nic Balthazar hier een film over waarin een fel vermagerd Koen De Graeve de rol van Mario op zich nam. Graag de naam van deze film.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Een beetje erotiek hier op school, het moet kunnen vinden we. Het kon er nogal heet aan toegaan in de films waarin Sylvia Maria Kristel de hoofdrol heeft. Het verhaal is vrij eenvoudig en vernoemd naar het personage dat Sylvia speelt. De film was erg controversieel voor zijn tijd. Zo waren er expliciete seksscènes te zien, naaktzwemmen, masturbatie, verkrachting, lesbische vrijscènes en een scène waarin een danseres een sigaret rookt vanuit haar vagina. De film droeg haar 18+ -gradering met trots en de film werd internationaal door zo'n 300 miljoen bioscoopbezoekers bekeken. Het is nog steeds één van de succesrijkste Franse films ooit. Welke film?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Image, black en zeer binnenkort patser zijn films geregisseerd door deze 2 jonge Brusselaars. Binnenkort trekken ze misschien naar Hollywood voor “Beverly Hills cop 4” en “Bad Boys 3”. Graag hun namen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

In juli 2015 verloren we deze Egyptische acteur. Hij was vooral bekend van Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago. Welke acteur zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Voor mensen die vaak naar de cinema gaan is deze vraag een kolfje naar hun hand. Van welk bedrijf zien we volgende hier het logo?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Bekende Belgen die het op gebied van muziek in Frankrijk waar maakten hebben we er meerdere. Voor films is dit iets minder, maar toch zijn er de laatste jaren wel enkele die furore maken. De actrice die we zoeken is reeds meerdere keren genomineerd voor haar filmrollen en kreeg in 2005 de Romy Schneiderprijs. Zij was ook te zien in de film van de Gebroeders Dardenne: ”Le Gamin au vélo”. Wij zoeken de naam van deze actrice die geboren werd in Namen in 1975 en momenteel in Frankrijk woont.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Deze vlaamse acteur staat vooral bekend om zijn grimmige rollen in verschillende series en films. Denk maar aan ‘JB’ uit ‘Van Vlees en Bloed. Of die psychopatische mensenviller uit ‘Dardennen’. Wat is de achternaam van deze acteur?

Bekijk antwoord