Quizvraag 7804 Fauna

Quizvraag Vogels 7804

Wat is de naam van deze watervogel? Zijn donkere oorpluimen geven hem een karakteristiek uiterlijk.

Goed zo !


Meer quizvragen over Vogels

Quizvraag Fauna

Welke communautaire vogel zien we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

We zoeken de naam van een uitgestorven vogel die leefde in de bossen op het eiland Mauritius. Het dier was ongeveer een meter hoog en kon venijnig van zich afbijten met zijn grote snavel. Verder zou hij vrij hulpeloos zijn geweest, deze vogel kon namelijk niet vliegen. Moest het iets helpen, de Latijnse benaming voor deze uitgestorven vogel is Raphus cucullatus.

Bekijk antwoord

Quizvraag Fauna

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een vogeltje. Het is een zangvogel die in vrijwel heel Eurazië voorkomt. Het vogeltje is 16,5 tot 19 cm lang (inclusief staart). Het is een slanke vogel met smalle, zwart-witte staart die hij voortdurend op en neer beweegt. Een volwassen mannetje heeft een kenmerkend zwart-wit patroon op de kop. De streek rond het oog is wit, de kopkap en het borststuk zijn zwart. De meest voorkomende ondersoort heeft een grijze rug. Welke veel geziene gast zien we op het scherm?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mythologie

Welke vogel uit de mythologie kwam uit de as van zijn nest opnieuw tot leven?

Bekijk antwoord

Quizvraag Fauna

Dit prachtexemplaar draagt de latijnse naam ‘pandion halaetus’. Hij is relatief sterk gezien zijn grootte en kan prooien pakken bijna even zwaar als hijzelf. Hij is in vlucht goed te herkennen door zijn geheel witte onderkant, zijn chocoladebruine bovenkant en zijn enigszins 'geknikte' vleugels. Door het oog loopt een donkere streep.. De lichaamslengte is zo'n 55 cm en de spanwijdte bedraagt 150 tot 170 cm en het gewicht 1,5 tot 2 kg. Verspreiding over alle continenten behalve Australië en Antarctica.

Bekijk antwoord

Quizvraag Wetenschap

Enkele jaren geleden werd Europa opgeschrikt door het vogelgriepvirus dat ook menselijke slachtoffer kon maken. Wat is de wetenschappelijke naam van deze gevaarlijke ziekte?

Bekijk antwoord

Quizvraag Fauna

Deze vogel is een van de kleinere leden van de reigerfamilie. Deze solitaire jagende nachtvogel heeft een uitstekend gezichtsvermogen en jaagt voornamelijk in het donker. Hij wacht doodstil in of langs het water op zijn prooi. Overdag verschuilen ze zich in dicht struikgewas. Wat is de naam van deze vogel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Welk kleur hebben de oorspronkelijke kanaries?

Bekijk antwoord