Quizvraag 7516 Fauna

Quizvraag Dieren Honden 7516

Deze schattige viervoeter is een ijverige, actieve, en krachtige jachthond. Het is een kindvriendelijk en altijd vrolijk en energiek hondenras. Allemaal gemakkelijk op te sommen maar van welk hondenras zien jullie hier een afbeelding?

Goed zo !


Meer quizvragen over Dieren

Quizvraag Taal

Wat is het Engelse woord voor 'Egel'?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Dolfijnen hebben ogen, maar gebruiken toch ook echolocatie en actieve sonar om onder water te navigeren of om andere voorwerpen te detecteren. Welk onmenselijk bollend orgaan, dat enigszins over de bovenkaak heen uitpuilt, gebruiken dolfijnen hiervoor?

Bekijk antwoord

Quizvraag Fauna

We zijn op zoek naar een familie van halfapen waarvan de soort met een ringstaart in zowat elke dierentuin te zien is. In het wild leven deze viervoeters alleen in Madagaskar, al komt de bruine variant ook in de Comoren voor. Hoe heet deze familie die ook wel ‘echte Lemuren’ wordt genoemd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Fauna

Deze kortharige kat stamt uit een oorsprong van ongeregistreerde effen grijsblauwe huiskatten, Siamezen en dieren uit het Oosten. Ze valt op door de bijzondere zachte vacht, levendig groene ogen en elegantie. Van dit ras heb je ook nog een witte en zwarte variant, hoewel de exmplaren op de foto het vaakst voorkomen. Welk kattenras zoeken we hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Fauna

Er bestaan verschillende grote katachtigen die op elkaar lijken. We zijn op zoek naar de naam van het dier dat oppervlakkig op een luipaard lijkt maar steviger gebouwd is. Het is tevens het gevaarlijkste dier uit de kattenfamilie. Hij komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. Welk dier zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Fauna

Geef de nederlandse naam van deze beer die als de grootste soort wordt aanzien, tot 500kg zwaar?

Bekijk antwoord

Quizvraag Natuurkunde

Welke vogel zien we hier? In het Latijn noemen we hem de Perdix perdix. Het is een akkervogel uit de familie der fazantachtigen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Fauna

Hoe wordt een groep uilen genoemd?

Bekijk antwoord