Quizvraag 7004 Algemeen

Quizvraag Algemeen 7004

We zijn op zoek naar de bestuurder van een tram. Een synoniem voor trambestuurder dus. Voor de stripliefhebber kan dit geen moeilijke vraag zijn. Er bestaat namelijk een Suske en Wiske album met als titel het gezochte woord.

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Welke topgangster werd in 2014 veroordeeld voor de ontvoering van Anthony De Clerck, 11jarige zoon van industrieel Jan De Clerck. In de vierdelige reeks “Ex-Gangter” op vier blikt de gangster terug op zijn leven als zware jongen, op de overvallen van de Securitas geldtransporten, op de ontvoering van Anthony'ke, op het proces en op zijn straf. Hoe heet deze gangster?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Breuken zijn de leidraad doorheen het afzien in de lagere school. Een breuk of een gebroken getal is de uitkomst van een deling van een geheel getal door een ander geheel getal, het is dus het quotiënt van die twee getallen. Als deel van de breuk wordt het deeltal aangeduid met teller en de deler als noemer. We zijn op zoek naar een breuk waarbij de teller 1 is. bv. ¼. Dit heeft een speciale naam. Welke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Reeks 4, voor 2 punten: Met dit merk gaat het niet goed, tegenvallende verkoopscijfers doen vrezen dat moederbedrijf Chrysler de verkoop in de Benelux zal stilleggen.. Welk model, btw het kleinste , uit de roemrijke Lancia stal zien we hier? Tipje: Lancia heeft al meer letters uit het Griekse of Latijnse alfabet gebruikt, denken we maar aan de Delta, Kappa, Gamma en de Beta.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We zoeken een spoorweg- en metrostation in London. Tot 2007 was het station de eindhalte van de Eurostar die sindsdien aankomt in St-Pancras Station. Tot de renovatiewerken die startten in 2015, was het het metrostation met het meest aantal reizigers.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

A. Stap binnen in de Long Room van de 18e-eeuwse Trinity College Library en je waant je meteen op de set van Star Wars. Deze boekenhal van 65 meter heeft een treffende gelijkenis met de archieven van de Jedi tempel uit ‘Attack of the clones’, de tweede Stars Wars-film. De bibliotheek herbergt vele bijzondere volumes, waaronder het bekende, rijk geïllustreerde Book of Kells, het manuscript van de eerste vier gospels van het Nieuwe Testament, daterend van het jaar 800. In welke Europese hoofdstad bevindt zich deze bib?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We zoeken de nieuwe naam van de tweevoudige onderzeese pijpleiding voor het transport van Russisch aardgas door de Oostzee naar Duitsland. Door de energiecrisis van 2022 is deze vaak in het nieuws geweest. We zoeken niet de namen Oostzee-gasleiding of Baltische pijpleiding.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wie zie je volgens de taalkundige uitdrukking bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd? We zoeken zowel de uitdrukking voor de man als voor de vrouw.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Elk artikel in de supermarkt bevat tegenwoordig een streepjescode, die wereldwijd wordt toegepast als artikelcodering voor onder andere het scannen aan de kassa. De Europese artikelnummering bestaat reeds sinds 1974 en bevat 13 cijfers. De eerste 2 cijfers duiden de landcode aan. Welk is het twee- cijfer getal dat de code van België aanduidt?

Bekijk antwoord