Quizvraag 5498 Strips

Quizvraag Strips 5498

In België hebben een mooie geschiedenis als het aankomt op stripverhalen. We hebben al jarenlang grote bedenkers en tekenaars van deze strips. Geef me de voornaam van één van deze grote tekenaars die onder meer De rode ridder en Robert en Bertrand in zijn bibliografie heeft staan.

Goed zo !

Meer quizvragen over Strips

Quizvraag Strips

Hoe heet de bedenker van o.a. Daredevil, Spiderman en X-men die in november 2018 overleed?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Lucky Luke had last van een schimmel met bruine vlekken tussen zijn benen. Hoe heet zijn schimmel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zijn op zoek naar een Belgische fictie stripreeks geschreven en getekend door Hermann Huppen. Het verhaal gaat over een kind dat opgroeit in een post-apocalyptische wereld na een atoomoorlog. Welke stripreeks zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Studio Vandersteen had een stripverhalenserie Biggles. Later werden zijn uitgegeven bij Mikko. Wat is het beroep van de held in deze strip?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Deze Belgische stripreeks verscheen van 1946 tot 1982 en is van de hand van de tekenaar Buth. De strip heeft zijn populariteit vooral te danken aan zijn verschijning van 1947 tot 1961 in de sporteditie van de krant 'Het volk' en van 1962 tot 1982 in ‘het Tourgazetje’, de afzonderlijke sportbijlage van die krant. In deze wielercartoons vertolkte de stripfiguur steeds de hoofdrol van professionele ronderenner. Deze cartoons werden doorgaans gekenmerkt door het spel ‘zoekt de muis’ met in elke gag een verborgen minuscuul muisje. Wat is de naam van deze stripreeks of (voornaam en naam) van het hoofdpersonage?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Het is het 9de album van De Kiekeboes, getekend door Merho. Het avontuur speelt zich grotendeels af in Boeloe Boeloe. Tijdens een buitenlandse reis van president Moïse Mombakka pleegt Bibi Pralin Gaga een staatsgreep en laat Charlotte Kiekeboe ontvoeren. Titel van dit album?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

Welk stripfiguur zie je op de afbeelding?

Bekijk antwoord

Quizvraag Strips

We zoeken een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en oprichter van het superheldenteam de X-Men. Het personage werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor het eerst in X-Men nr. 1 in 1963. Hoewel de professor het grootste deel van zijn leven invalide is en in een rolstoel zit, is hij een van 's werelds sterkste mutanten. Hij is een zeer sterke telepaat, die gedachten kan lezen en beïnvloeden. Hij is ook een genie en een autoriteit op het gebied van genetica, mutatie en psychische krachten. Hij wordt soms professor X genoemd. Maar wat is zijn echte naam?

Bekijk antwoord