Quizvraag 5369 Algemeen

Quizvraag Londen 5369
© Bjørn Christian Tørrissen

We zoeken een spoorweg- en metrostation in London. Tot 2007 was het station de eindhalte van de Eurostar die sindsdien aankomt in St-Pancras Station. Tot de renovatiewerken die startten in 2015, was het het metrostation met het meest aantal reizigers.

Goed zo !


Meer quizvragen over Londen

Quizvraag Architectuur

We zoeken de naam van het evenementencomplex in Zuidoost Londen waar Michael Jackson in 2009 50 optredens zou geven. Dit complex was vroeger gekend als de Millennium Dome maar omwille van financiële problemen werd het hernoemd naar een gelijknamig Brits telecombedrijf. Tijdens de Olympische spelen van 2012 zullen hier ook een aantal wedstrijden plaatsvinden.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Wat is de naam van deze Engelse militair? Hij is bekend geworden wegens zijn rol in de samenzwering om koning Jacobus I en een groot deel van de in Londen wonende Schotse adel te vermoorden.

Bekijk antwoord

Quizvraag Kunst

Welke kunstenaar verloor bijna zijn leven toen hij tijdens een expositie in London binnenwandelde in een duikerspak en na een uur bijna stikte omdat zijn zuurstoffles leeg was?

Bekijk antwoord

Quizvraag Architectuur

Hoe heet het gebouw, dat de vorm heeft van een augurk, zien we hier op foto? Het gebouw gelegen in Londen is afgewerkt is in 2003?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Op 14 juni 2017 is een flatgebouw van 27 verdiepingen volledig uitgebrand. Maar welk jaar staat bekend voor "the great fire of london"?

Bekijk antwoord

Quizvraag Architectuur

Dit gebouw in hartje Londen werd in 2004 afgewerkt en is ontworpen door architect Norman Foster. De eigenlijke naam van dit gebouw is de 30 st Mary Axe, maar het is de bijnaam die het meest gebruikt wordt. Het is ook naar de bijnaam dat we nu vragen. Wat is de gangbare naam van dit gebouw?

Bekijk antwoord