Quizvraag 5068 Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis 5068

Welk historisch figuur is de auteur van het wereldberoemde epos ‘de Ilias’? Ook het episch dichtwerk Odyssee is van zijn hand.

Goed zo !

Meer quizvragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis

Dit enorme, door raketten aangedreven, met explosieven beladen kar, zou door de britten gebruikt worden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is echter nooit effectief gebruikt tijdens een gevecht. Hoe noemt dit wapen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

B. Voor de B-vraag zoeken we de bibliotheek van een Hongaarse koning die regeerde van 1458 tot 1490. De bibliotheek was in haar tijd de meest uitgebreide bibliotheek ten noorden van de Alpen en in Italië werd ze alleen maar door de bibliotheek van het Vaticaan overtroffen. Na de dood van de koning bleef de bibliotheek nog enkele decennia bestaan. De troonopvolgers verwaarloosden de bibliotheek echter. Toen de Ottomanen Boeda in het jaar 1541 innamen, verdween de bibliotheek voor 150 jaar uit de geschiedenis en leefde alleen in het collectieve geheugen van de Hongaren verder. Wat men in het jaar 1686 bij de bevrijding van Boeda vond, waren slechts ruïnes. Hoe heet nu deze legendarische bibliotheek? Met de naam van die Hongaarse koning zijn wij ook tevreden.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Wij zijn op zoek naar een crimineel, die in de jaren 80 deel uitmaakte van het Brusselse misdaadmilieu. Hij is geboren op 2 november 1952 en zijn vrouw heette Denise Tyack, die tevens ook lid was van zijn bende. Wie zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Een klassieker voor een leerkracht Geschiedenis en Engels. Hendrik de VIII versleet vrouwen alsof het schoenen waren. Toch was er ééntje bij die hem heeft kunnen overleven, al werd ze zelf maar 36 jaar. Indien u het antwoord even niet uit uw hersenpan kan toveren, kunt u ook antwoorden met een golfterm. Namelijk de term voor het aantal slagen waarin een gemiddelde professionele golfer een hole zou moeten kunnen spelen. Wie en wat zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

In de jaren ’70 van vorige eeuw werd in de Afar woestijn in Ethiopië naar verluidt het oudste, meest complete en best bewaarde fossiel van een rechtoplopende voorouder van de mens gevonden. Het bleek om een klein dametje te gaan, van ongeveer 3,5 miljoen jaar oud , 1,15 meter groot en 28 kilo zwaar. Wij vragen naar de naam van dit bekende fossiel, genoemd naar een nummer van de Beatles. Dat nummer werd door de archeologen die dit dametje vonden, afgespeeld op de avond van de vondst.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Wie werd tijdens een opvoering van 'American Cousin' in 1865 vermoord door John Wilkes Booth?

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Dat Leopold II er verschillende minnaressen op na hield, hoeven we u niet te vertellen. Toch bleef hij de hele tijd getrouwd. Zijn vader regelde immers een huwelijk met de aartshertogin van Oostenrijk in een poging de banden tussen Oostenrijk en België te versterken. Hoe heette deze koningin? Bij mensen die vaak de trein nemen in Gent-SintPieters zou haar naam een belletje moeten doen rinkelen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Geschiedenis

Voor de volgende vraag keren we enkele honderden jaren terug in de tijd, naar het westers schisma is de periode van 1378 tot 1417 in de kerkgeschiedenis, waarin pausen en tegenpausen elkaar tegenwerkten. Eén paus bevond zich zoals we gewend zijn in Rome, een andere bevond zich in Frankrijk. Het palais des papes in die stad is nog steeds een trekpleister bij toeristen. In welke stad vond je toen een paus?

Bekijk antwoord