Quizvraag 2685 Mode

Quizvraag Marokko 2685

Het dragen van dit hoofddeksel was vroeger in het Ottomaanse Rijk verplicht, maar werd in 1925 in Turkije verboden door Mustafa Kemal Atatürk. Wat is de naam van dit hoofddeksel dat genoemd is naar een Marokkaanse stad?

Goed zo !


Meer quizvragen over Mode

Quizvraag Mode

Naalden, spelden, breinaalden en alle mogelijke benodigdheden kan je in deze winkels vinden. Van welke winkelketen ziet u het logo?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mode

Wat is de naam van het van oorsprong Nederlands kledingmerk, waarvan jullie ook het logo zien?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mode

De collectie van deze man werd door de pers ooit omschreven als ondraagbare jurken, gemaakt van metaal en ijzeren haakjes. Toch ontketende de in Spanje geboren modeontwerper er een revolutie mee in de couturewereld. Opvallend was dat hij zijn maliënkolderjurkjes showde op zwarte modellen. Sindsdien staat hij bekend als de man die mode tot een kunst verhief en samen met Courrèges en Carin vormgaf aan de Space Age. Hoe heet deze man?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mode

Wij willen graag de naam van een kledingstuk gemaakt uit bont, stof, pluimen of veren. Vanaf circa 1820 komt het voor als een gangbaar modeartikel in gegoede milieus, maar tegenwoordig wordt het vooral gebruikt in het theater.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mode

Welk modeontwerper dat lid was van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij ontwierp de kleren van de SS'ers? Na de Tweede Wereldoorlog werd hij beboet voor zijn steun aan het nazisme en kreeg een stemverbod.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mode

Sommige woorden lijken uit een vreemde taal afkomstig te zijn, terwijl ze in die andere taal onbekend zijn, zogenaamde 'valse anglicismen. Avondkledij voor mannen wordt bij ons een smoking genoemd, wat Engels lijkt. In de UK wordt dit echter een dinner jacket genoemd en in de VS krijgt dit nog een andere benaming. Welke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Mode

We zoeken de naam van een Frans e-commercebedrijf dat gespecialiseerd is in de online verkoop van schoenen en accessoires. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en het hoofdkwartier bevindt zich in Parijs.

Bekijk antwoord

Quizvraag Mode

Dit Australisch model, ze is het meest bekend als een Victoria's Secret Angel sinds 2006 en als ex-vrouw van Brits acteur Orlando Bloom. Wat is haar naam?

Bekijk antwoord