Quizvraag 1723 Films

Quizvraag Vlaamse film Actrices 1723

Welke Vlaamse actrice speelde in de film klassieker Daens de rol van Nette?

Goed zo !


Meer quizvragen over Vlaamse film

Quizvraag Films

In 2006 kwam een film uit, geregisseerd door Paul Verhoeven en met actrice Carice Van Houten in de hoofdrol. Het verhaal gaat over een Joodse vrouw die overdenkt hoe ze het eind van de Tweede Wereldoorlog overleefde in het verzet. Graag de titel van de film.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

In 2013 verscheen in de Vlaamse cinemazalen het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van Luc Segers, gespeeld door Koen De Bouw. In deze film slaan bij Luc segers de stoppen door wanneer de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt door een procedurefout. Hij ziet maar één uitweg: het recht in eigen handen nemen. Over welke film van Jan Verheyen hebben we het hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Wat is de naam van deze Vlaamse dramafilm uit 2016.De film gaat over een koppel, vertolkt door Jo De Meyere en Chris Lomme, die een liefdesgeschiedenis delen die vijftig jaar eerder begon maar na tien jaar eindigde toen zij met zijn beste vriend trouwde. Veertig jaar later zagen ze elkaar terug en flakkert de passie terug op.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

De debuutfilm van Hans Van Nuffel is een echte tearjerker die er in slaagt om je als kijker finaal naar de keel te grijpen. Het verhaal gaat over vier jonge mensen die tegen een ongeneeslijke ziekte vechten. We zoeken de titel van deze film uit 2010.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

We zijn op zoek naar een in 2011 uitgebrachte film van Frank Van Mechelen gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk. De film volgt een arbeidersgezin tijdens een negen weken durende staking in de lokale zinkfabriek. De mannelijke hoofdrollen werden vertolkt door Stany Crets en Lucas Van den Eynde.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Wat is de naam van deze actrice. Ze werd geboren in Mol in 1989 en speelde onder andere mee in de films Marina en Groenten uit Balen en de series Chaussée d'Amour en Gent-West. Ze kreeg dit jaar samen met Jonas van Geel een zoontje.

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

In de Belgische triller Loft delen vijf getrouwde mannen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Wie speelde naast Koen de Bouw, Filip Peeters, Bruno Vanden Broecke en Koen de Graeve nog de rol van één van die vijf getrouwde mannen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Films

Deze film van Nic Balthazar is gebaseerd op zijn boek “Niets, was alles wat hij zei”. Het verhaal gaat over een jongen met het syndroom van Asperger, die op school gepest wordt en vlucht in de virtuele wereld van een computerspel. Wij vragen de titel van deze Belgische film uit 2007.

Bekijk antwoord