Gestorven uitvinders door hun eigen uitvinding

10 - William Bullock (rotatiepers)

William Bullock was de man die de printindustrie een enorme stap vooruit hielp met de perfectionering van de rotaiepers. Het printproces werd door deze machine versneld, maar het dat was niet zonder gevaren. Tijdens het instellen van een van de persen, werd zijn been verpletterd. Door deze verwondingen kreeg Bullock gangreen en werd zijn been geamputeerd. Bullock overleed in 1867 tijdens de operatie aan zijn verwondingen.

9 - Karel Soucek (schokbestendige ton)

Karel Soucek was niet meteen een traditionele uitvinder of wetenschapper. Hij was een professionele Canadese stuntman en ontwierp de schokbestendige ton. Zijn eerste test was in de Niagararivier waar hij zich liet neerstorten van de watervallen. Daar liep hij een wonde op aan zijn hoofd. oucek kwam met een bebloed voorhoofd uit zijn ton, maar voor de rest was hij vrijwel ongedeerd.
Omdat zijn vorige stunt geslaagd was, ging hij een stapje verder. Hij liet zich van 55 meter hoog vallen in een een volle Astrodome in Houston. De 35.000 toeschouwers zagen hoe de stuntman te pletter stortte, toen zijn ton de rand van het waterbassin dat hem moest opvangen raakte.

8 - Thomas Andrews (architect Titanic)

Thomas Andrews architect Titanic Thomas Andrews was een Iers scheepsbouwer en zakenman. Hij was bekend als de hoofdontwerper van de Titanic. Andrews stierf bij de Titanic-ramp op 15 april 1912. homas Andrews heeft tijdens de evacuatie de kamers van de gasten doorzocht om de passagiers te vertellen dat ze hun reddingsvesten aan moesten doen en het dek op moesten gaan. Zelf heeft hij niet geprobeerd om te overleven. Hij is het laatst gezien door een steward in een salon voor de eerste klas.

7 - Michael Dacre (vliegende taxi)

Op 16 augustus 2009, stierf Michael Robert Dacre in zijn prototype van de Jetpod. Dacre was de oprichter van Avcen. Dacre probeerde 3 maal op te stijgen en bij de vierde keer lukte het. Jammer genoeg crashte de vliegende taxi.

6 - Henry Smolinski (vliegende auto)

Henry Smolinski was de opstarten van het bedrijf AVE (Advanced Vehicle Engineers). Zijn doel was om de eerste vliegende auto op de markt te brengen. Zijn AVE Mizar was een samensmelting van de Ford Pinto en een Cessna 337. Bij de eerste test liep het al grondig fout, de rechter vleugel had problemen, maar de testpiloot kon toch veilig landen. Bij een tweede test was de test piloot niet aanwezig, dus teste Smolinski zelf zijn vliegende auto. Echter was de hersteling niet grondig gedaan en stortte het toestel neer. Henry Smolinski stierf in 1973 bij de crash.

5 - Alexander Bogdanov (Bloedtransfusie)

Alexander Bogdanob bloedtransfusie Alexander Bogdanob was een Russisch marxistisch denker, schrijver, fysicus en uitvinder. Hij was een dokter van beroep en was sinds 1903 één der leidende figuren binnen de Bolsjewistische vleugel van de Russische Sociaal Democratische Arbeiderspartij en naaste medewerker van Lenin. Ook was hij medeoprichter van het Bloedtransfusie Instituut van de USSR, de eerste bloedbank ter wereld. Volgens Bogdanov hield het bloed van gezonde mensen je eeuwig jong en dus diende hij zichzelf regelmatig andermans bloed toe. Hij overleed, in 1928, nadat hij zichzelf injecteerd met het bloed van iemand die leed aan malaria en tuberculose.

4 - Lawson Hunley (onderzeeër)

Lawson Hunley was een ondernemer uit Amerika. Hij werkte als advocaat en succesvolle zakenman, maar was niet alleen de financier van de eerste duikboot die ooit gebruikt werd in een oorlogssituatie, maar ook de ontwerper ervan. Samen met Baxter Watson en James R. McClintock bouwde hij eerst de Pioneer en later de CSS Hunley. Tijdens een testduik met de CSS Hunley op 15 oktober 1863 verdronk hij samen met de hele bemanning. Hij heeft zijn eigen duikboot nooit succesvol zien gebruiken.

3 - Jimi Heselden (SegWay)

Jimi Heselden, was niet de uitvinder, maar wel de directeur van de SegWay. Jimi Heselden stierf in 2010 van zijn verwondingen. Die liep hij op toen hij met zijn SegWay van een ravijn reed. Volgens schattingen liet hij £340 million achter aan zijn familie.

2 - Marie Curie (polonium en radium)

Marie Curie Marie Curie was een pionier in de radioactiviteit. Ze ontving hier twee Nobelprijzen voor en ontdekte de elementen polonium en radiom. Ze overleed in 1934 in het Franse sanatorium Sancellemoz op 66-jarige leeftijd aan leukemie, vrijwel zeker ontstaan doordat zij door haar werk aan een enorme stralingsdosis was blootgesteld.

1 - Franz Reichelt (wingsuit)

Op nummer 1 van dappere uitvinders staat Franz Reichelt. Hij verdiende zijn geld als klerenmaker en wou een wingsuit maken. Overtuigd van zijn uitvinding, trok Reichelt naar de Eifeltoren om zijn uitvinding te testen. Reichelt sprong van 60 meter hoog en stortte voor de ogen van de toeschouwers te pletter. Hij was op slag dood.
Hieronder kan je de beelden bekijken. Niet voor gevoelige kijkers!