Gemakkelijke quizvragen eten en drinken

395 resultaten

Quizvraag Bieren 8250

Alliteratie wordt vaak in de reclamewereld gebruikt. Zo kennen we allemaal ongetwijfeld de slogan van het biermerk Maes: Maten, Makkers, Maes. Misschien iets minder bekend bij ons is dat de Nederlandse tegenhanger ook een allitererend drieluik heeft als slogan. Kennen jullie deze? We zetten jullie een klein beetje op weg via de foto.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 8242

We zoeken een Belgisch bier van hoge gisting dat sinds 1995 gebrouwen wordt in brouwerij Lefebvere in Quenast. Er bestaan 3 varianten, een donkerblond, een donkerbruin en een fruitbier van telkens 8% alcoholpercentage. Op de foto zien we de beugelfles van het goudkleurig bier met een smeuïge schuimkraag en een krachtige neus. De smaak van honing is duidelijk aanwezig en werd rijkelijk gecombineerd met toetsen van bloemen, kruiden en citrusvruchten. Wat is de naam van dit bier?

Goed zo !
Quizvraag Champagne 8149

We zoeken de Franse term voor de bewerking uit de méthode traditionnelle waarin van een stille wijn een bruisende champagne wordt gemaakt. Hierbij worden de flessen die met de hals in een pupitre staan met een korte handbeweging gedraaid, geschud en iets verticaler in de opening gebracht. Vandaag wordt dit werk soms al geautomatiseerd, maar doorgaans gebeurt dit nog met handenarbeid. Wat is de term voor deze bewerking?

Goed zo !
Quizvraag Champagne 8148

Volgens de AOC (appellation origine controlée) -Champagne zijn er 6 druivensoorten die mogen gebruikt worden om Champagne te maken. De 3 minst gebruikte druiven zijn de pinot blanc, arbane en petit meslier. Zij vertegenwoordigen slechts 1% van de wijngaarden. Van de 3 meest gebruikte druivensoorten is er slechts 1 witte druivensoort. Er bestaan tientallen synoniemen voor deze druivensoort zoals aubaine, beaunois, weisser clevner of melon blanc. Wat is de authentieke naam van deze druivensoort?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8135

Het is een cocktail o.b.v. gin, kersenlikeur en limoen. Hij werd voor het eerst gemaakt door een barman in het Raffles Hotel in de stad die ook in de naam van de cocktail zit. Er werd tevens een horrorfilm gemaakt in 1990 die dezelfde naam draagt als de cocktail. Wie weet hebben Donald Trump en Kim Jong-un er wel eentje gedronken tijdens hun ontmoeting in deze stad. Over welke stad hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8123

We zoeken een typisch Portugees gegrild kipgerecht. De marinade voor de kip wordt in hoofdzaak gemaakt van een variant van de chilipepersoort Capsicum Frutescens. Deze peper werd door Portugese zeevaarders vanuit Amerika, via Afrika ,naar Portugal gebracht. De naam van deze peper is Swahili voor rode duivel. De Zuid-Afrikaanse restaurantketen Nando’s is gespecialiseerd in dit gerecht, heeft inmiddels in meer dan 30 landen vestigingen en verkoopt wereldwijd sauzen o.b.v. deze peper. Wat is de naam van deze peper of het kipgerecht?

Goed zo !
geraspte aardappel

We zoeken een nationaal gerecht van Zwitserland dat bestaat uit geraspte aardappel die meestal in een ronde koekvorm wordt gebakken. Wat is de naam?

Goed zo !
Quizvraag Italië 8100

Welke bekende Italiaanse alcoholische drank, die doorgaans zeer koud als digestief wordt geserveerd, wordt gemaakt van citroenen?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8094

Wat is de naam van dit koekje?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 8073

We zoeken een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Het is ook een veelgebruikte techniek om groene groenten mooi groen te houden, maar ook voor het conserveren van levensmiddelen. Hoe heet deze kooktechniek?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8029

In 1902 werd in Nederland het suikerwaren- bedrijf Tonnema opgericht. Het maakte pepermunt van verschillende smaken en kwaliteiten voor diverse afnemers. In 1922 verliet men deze manier van werken en koos voor een eigen merk- en kwaliteitsbeleid. Geef de naam van “de koning van de pepermunt”.

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 8027

Een culinaire bereidingswijze waarbij men vloeibaar voedsel mengt met gelatine en het mengsel opspuit met lachgas. Hoe noemt men dat zo een luchtig schuim vormt, zonder room of eieren?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8007

Bij dit gerecht wordt de rijst eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd, zoals vis of vlees, kruiden en groentenmix. Over welk gerecht hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7997

De naam die aan de snack wordt gegeven duidde van oorsprong gezouten afval van de kabeljauwvangst aan en was in de negentiende eeuw een belangrijk bestanddeel van het Nederlandse volksvoedsel. De snack die we zoeken bestaat nu uit stukken gesneden witvis die in een beslag worden gedompeld en gefrituurd. Geef de naam.

Goed zo !
Quizvraag Wijnen 7987

Deze blauwe druif die gebruikt wordt voor het maken van wijn is een van de traditionele druivensoorten in de Franse Bordeaux- streek. De druif is iets groter dan de cabernet sauvignon, bevat weinig zuren, minder kleurstof en minder tannines. Over welke druif, waarvan je wijn kan maken met veel smaak, spreken we hier?

Goed zo !