Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Moeilijke quizvragen aardrijkskunde

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Moeilijke quizvraag England 6112We zoeken de naam van een Engelse stad, die qua inwoners de vierde grootste stad van Engeland is. Dankzij zijn staalindustrie had het een grote bijdrage tijdens de Industriële Revolutie. Tegenwoordig is het een groot dienstencentrum, waar een aantal banken gevestigd zijn. Ook heeft ze van alle Europese steden de meeste bomen per inwoners. Verder staat de stad bekend als een muzikale stad, het is onder meer de thuisstad van bands als The Human League en The Arctic Monkeys. Welke stad zoeken we?Moeilijke quizvraag Rivieren 5941Een rivier in de Amerikaanse staat Washington, bij het stadje Aberdeen. Kurt Cobain groeide hier op en een derde van zijn as is in deze rivier uitgestrooid. We vinden de naam ook terug in een live-album van Nirvana, uitgebracht in 1996.Moeilijke quizvraag Rivieren 5804Dit riviertje is slechts 4km lang en is een zijriviertje van de Amblève. Het riviertje is de kortste van ons land. Welke zoeken we?Moeilijke quizvraag Vlaggen 5390Welke 2 kleuren komen zowel voor in de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea als in de vlag van Tanzania?
Moeilijke quizvraag Gemeenten 5312

© Sonuwe


De fusiegemeente Heist-op-den-Berg telt naast Heist zelf nog vijf deelgemeenten: Booischot, Hallaar, Schriek, Wiekevorst en ?

In lijstjes met top-reisbestemmingen buiten de grote landen duikt deze havenstad de jongste jaren wel heel vaak op. De Montenegrijnse stad van zo’n 23.000 inwoners, gelegen aan de gelijknamige baai, is tevens UNESCO-werelderfgoed en staat onder meer bekend om haar vele kerken, die u kan vinden in het goed bewaard gebleven Middeleeuwse stadscentrum, de Stari Grad. Wanneer je er passeert, beklim dan zeker ook eens de heuvel naar het fort van Sveti Ivan, van waaruit je dit prachtige uitzicht hebt. Welke stad of baai?

We zoeken de naam van een 55km lang bergmassief in de Himalaya, vlak in het midden van Nepal, waarvan de naam stamt uit het Sanskriet voor "de godin van de oogst". Het massief gaf ook haar naam aan de belangrijkste bergen die zich er in bevinden, de ... 1, 2, 3 en 4, die allemaal hoger dan 7,5 km zijn. Wat is de gezochte naam van het massief?Het geografisch middelpunt van Vlaanderen werd bepaald door studenten van de faculteit toegepaste wetenschappen van de Leuvense universiteit. In welke deelgemeente staat dit beeld, het geografisch middelpunt van Vlaanderen?
Reeks 2, vraag C: Voor de derde vraag uit deze reeks zijn we op zoek naar de naam van een verzameling van 275 uiterst gedetailleerde topografische kaarten van de Oostenrijkse Nederlanden. Het is de eerste systematische en grootschalige kartering, zowel in “België” als in heel West-Europa. Welke kaarten zoeken we?

Ingewikkeld zou de facebookstatus van dit gebied zijn. Het gebied behoort officieel nog tot Azerbeidzjan, maar is de facto een autonome republiek die dicht aanleunt bij Armenië. Aangezien er in april van 2016 een hevige confrontatie was tussen het Armeense en Azerbeidzjaanse leger raadt buitenlandse zaken ook alle reizen naar dit gebied ten stelligste af.