Gemakkelijke quizvragen muziek

354 resultaten

Quizvraag Muziek 8402

In 1968 werden vier jonge mensen geïnspireerd door oude liederen en dansen. Zij verzamelden talloze volksliederen en instrumenten, maar vooral werd er opgetreden. Er werd regelmatig beroep gedaan op de groep voor radio- en televisieoptredens in binnen- en buitenland en voor muzikale begeleiding van film en toneel. Over welke Vlaamse folkgroep hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Eurosong 8395

Blanche mocht in 2017 België op het Eurovisie songfestival en deed dit met verve. In 2018 sturen we Laura Groeseneken naar het liedjescircus. Deze dame werd door een professionele jury “uitverkoren”, zonder enige voorselectie. Ze beschikt over tonnen ervaring en zong reeds aan de zijde van Ozark Henry. Maar geef nu toe, haar echte naam lag wat moeilijk in de mond in het buitenland. Ze koos voor een artiestennaam, die we van u graag hadden vernomen.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8368

Hij heeft het zelf al verklapt, ooit maakte hij deel uit van The Beach Boys. Maar hij scoorde vooral als solozanger heel wat hits, vooral in Amerika. Hier kennen we hem vooral van zijn diamanten cowboy-outfit, Zuiderse nachten en zijn lief die nu zowat in Phoenix zal zijn… In 2017 overleed hij ten gevolge van de ziekte van Alzheimer. Maar ook de laatste jaren bleef hij niet bij de pakken zitten en verzorgde hij concerten zolang het kon. Graag de naam van deze grote zanger en tevens gitarist.

Goed zo !

Dat in onze gemeente, Kapellen, meerdere muzikale talenten zijn ontsproten, kan men niet ontkennen. De zangeres die we zoeken bracht al verschillende singles uit en zong op de hommageplaat naar aanleiding van de 75e verjaardag van Will Tura het nummer “Boven de wolken”. Zij mocht optreden voor het Nederlandse koningspaar en vorig jaar zong ze een duet met Rob De Nijs. Wij zoeken haar artiestennaam.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8349

In 1973 startten enkele voormalige Bay City Rollers, met name David Paton en William Lyall samen met Stuart Tosh, een eigen pilootproject op, dat zijn oorsprong vond in Schotland. Ze haalden hiermee één grote hit, “It’s Magic”. Later zouden ze ook nog The Alan Parsons Project oprichten. Maar graag hadden we van u de naam van de band gekend die het liedje “It’s Magic” bracht. En zeg niet dat we het niet gezegd hebben…

Goed zo !

Haar passie was dansen, ze startte haar carrière als moderne danseres en jaren later richtte ze zich op het klassieke ballet. Ze volgde een opleiding aan de Royal Ballet School in Londen en stichtte in 1941 haar eigen gezelschap en dansschool. In 1951 richtte ze een balletopleiding op binnen de Koninklijke Vlaamse Opera, wat nu de internationaal gerenommeerde Koninklijke Balletschool. Welke Antwerpse barones zoeken wij?

Goed zo !
Quizvraag Jazz 8330

In april 2017 was het 100 jaar geleden dat één van de grootste jazzvocalisten werd geboren. Deze dal werd zelfs “First Lady Of Song” genoemd en had een groot bereik van maar liefst vier octaven. Een tip : een andere dame, France Gall, bracht nog een ode aan haar.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8266

We zoeken de naam van deze Australische rockgroep waarvan de zanger in 1997 overleed?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8253

Deze Belgische muziekgroep onder leiding van de zussen Larissa en Axana Ceulemans werd opgericht begin jaren '90. In hun gloriejaren verzorgden ze het voorprogramma van Latoya Jackson in Zuid-Afrika en waren ze niet weg te slaan uit de hitlijsten van Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en uiteraard ook België. Wat is de naam van deze meidengroep?

Goed zo !

We horen zo dadelijk een fragment uit de opera Carmen van Bizet. Wij willen de artiestennaam van deze Amerikaans-Griekse sopraan.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8239

Dit Belgisch danceproject scoorde in de jaren ’90 hits met Time Modulator en Carat Trax. De echte naam van de DJ achter dit project is Frank Struyf. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8206
© Dirk Baptist

Zijn echte naam is Winok Seresia. Hij is bekend van een Vlaams muziekproject voor kinderen en ouders waarbij hij traditionele kinderliedjes zoals ik zag twee beren tot een hedendaagse versie herwerkt. Voor de zang krijgt hij hulp van Marie-Anne Coppens oftewel Mevrouw de Poes. Onder welke naam is deze man beter bekend bij de kinderen en hun ouders?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8199

Welk Nederlands rapduo heeft last van slapeloze nachten? Wellicht vergaten ze het licht uit te doen of hebben ze te veel broodje bakpao gegeten. Na een inactiviteit van 5 jaar vervingen ze in de dance hall op Pukkelpop afgelopen zomer Billie Eilish die naar het hoofdpodium werd doorgeschoven. Hoe heet dit Nederlands rapduo?

Goed zo !
Quizvraag Eurosong 8183

Op Op 22 mei van 2021 won deze band het 65ste Eurovisiesongfestival. Deze Italiaanse rockband uit Rome won met het liedje Zitti e buoni. Weten jullie de naam van de leadzanger van Måneskin?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8179

Op 24 augustus 2021 overleed de drummer van de rockband The Rolling Stones. Wat is zijn naam?

Goed zo !