Gemakkelijke quizvragen muziek

354 resultaten

Quizvraag Muziek 8079

De Nederlandse rapper Frenna bracht in 2018 samen met Lil’ Kleine de song Verleden Tijd uit. Ze haalden de mosterd bij de song Onderweg, een hit geschreven door Joris Rasenberg. Deze laatste overhandigde Frenna en Lil’ Kleine zelf een award omdat ze met deze hernieuwdeversie het Nederlandse Spotify dagrecord verbraken. Maar hoe heette de band die het origineel in 2000 uitbracht.

Goed zo !

Op de foto herken je ongetwijfeld Felix De Laet, een talentvolle Belgische dj-producer. Hij was de 1e Belg die met zijn 3 eerste singles op nummer 1 stond in de Vlaamse Ultratop 50. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !

Als we terugblikken op 2019, was dit helaas ook weer het jaar van afscheid voor enkele grote namen. Zo was er deze zanger die 84 jaar werd, maar helaas zijn levenslied een einde zag nemen op 18 december. Hij nam in 1963 deel voor zijn eigen land aan het Eurovisie Songfestival. Naast de evergreen van daarjuist had hij in 1975 nog een grote hit in duet met Noëlle Cordier. We zoeken naam en voornaam van deze zanger.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 8022

Altijd leuk om eens terug te blikken op de hitlijsten van 2019, waar we dan dit olijke duo terugvinden. Als we kunnen spreken over een zomerhit van het jaar. Dit was er één. Wij zullen u zelfs de uitvoerders verklappen, geeft u ons dan de titel van het liedje. U ziet Shawn Mendes en Camila Cabello. Nu aan u om ons de Spaanse titel van de song aan te reiken…

Goed zo !

Al enkele jaren doet hij de meisjes en ja, laten we maar eerlijk zijn, ook de damesharten sneller slaan. Na heel lang zwoegen heeft hij eindelijk de top bereikt : Niels Destadsbader. En gesproken over vrouwen, hij heeft ook enkele liedjes waar hij een meisjesnaam op kleeft, zoals bv. “Mona Lisa”. Er zijn nog drie andere titels met meisjesnamen. Maar sympathiek als we zijn, volstaat het als u ons één van de drie titels opnoemt.

Goed zo !
Quizvraag Componisten 7992

Eén van de grote bioscoopsuccessen in 2019 was “The Joker”, waarbij Joaquin Phoenix een getormenteerd ingewikkeld personage neerzette. De musical score werd vooral gekenmerkt door één bepaald liedje, gebracht door Jimmy Durante. Als ik u vertel dat het liedje ook al eens gebruikt werd voor een andere Hollywoodproductie, “Modern Times”, kan u ons dan vertellen wie de componist van het liedje is?

Goed zo !

Toen Bart Peeters vorig jaar 60 jaar werd, pakte hij niet enkel uit met een reeks van 9 grote concerten in de Lotto Arena. Hij zorgde ook nog voor kippenvelmomenten met een 500-koppig koor. Eén van de liedjes die Bart herwerkte was deze “Kies voor mij”. Weet u nog van wie het originele liedje is?

Goed zo !

De zanger die we zoeken, maakte ook deel uit van een groep, die hij samen met zijn twee broers had opgericht. De zanger met de donkere stem geldt als een inspiratiebron voor een reeks artiesten waaronder David Bowie, Leonard Cohen, Radiohead en The Smiths. Hij stierf in 2018 op de leeftijd van 76 jaar.

Goed zo !

Met een remix kan men alle muziek terug laten klinken alsof het pas gisteren werd gerealiseerd. Meer zelfs: neem het origineel album, voeg er een aantal nooit uitgebrachte tracks aan toe en remix hier en daar de vroeger opgenomen nummers en je hebt dé cocktail voor een topplaat. Zo verging het in 2019 een plaat die in 1970 de eerste keer het daglicht zag. Na 50 jaar stond de CD opnieuw nummer 1 in de popcharts van Groot-Brittannië. Geef ons de naam van de artiest of groep alsook de titel van het album, waarvan zelfs de hoes legendarisch werd. Dus zowel titel van het album als de uitvoerders of uitvoerder ervan.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7943
© Walters Art Museum

Deze Amerikaanse jazz- en operazangeres werd helaas maar 74 jaar lentes oud. Ze overleed op 30 september vorig jaar. Als sopraan won ze maar liefst vier Grammy Awards en zelfs de National Medal Of Arts, de allerhoogste Amerikaanse onderscheiding die een zangeres kan verdienen. Ze werd gevraagd voor het optreden bij verschillende inauguraties van verschillende Democratische presidenten. Maar bij de liefhebbers van klassieke muziek staat ze ook bekend voor haar eigen interpretaties van Wagner, Strauss, Mahler, Schubert en Bizet.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7922

We zijn op zoek naar een nummer van Milc inc. dat uitkwam in 2000. Het brak weinig potten in de hitlijsten maar bleef toch in ons collectieve geheugen plakken. Een zeer dankbaar antwoord voor deze qbleefthuisronde. Welke hit van milc. inc. begint met de regels: I'm running when it circles, meeting people I see everyday. There's no one left to talk to 'cause I am ready no each worked they'll say.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7904

We zoeken een term uit het Italiaans die zoveel betekent als éénstemmig. Het betekent dat twee of meer muzikale stemmen (instrumenten of zangstemmen) dezelfde toon produceren. Het kan precies dezelfde toon zijn (het interval prime) of de ene toon ligt een octaaf of dubbeloctaaf (of nog meer octaven) hoger of lager dan de andere toon of tonen. Welke term zoeken we hier?

Goed zo !

We zoeken de naam van de groep die in de jaren 70 en 80 hits scoorde met o.a. I’m so excited en Jump. Het betreft een band die oorspronkelijk bestond uit 4 zussen uit een domineegezin. De groep veranderde soms van bezetting en trad ook nog op in de Night van de Proms en een uitverkochte reeds concerten in het Sportpaleis, dit laatste samen met Natalia.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7876

Het wereldrecord voor het meeste woorden spitten in 30 seconden staat sinds januari 2020 op naam van Eminem. Maar liefst 229 woorden rapt hij in 30 seconden. In welk nummer doet hij dit?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7872
© Eric The Fish

Deze Britse popzanger en televisiepersoonlijkheid verloor het leven in januari 2020. Hij was de leadzanger van de groep die het liedje 'You'll never walk alone' bekend maakte. Wat is zijn naam?

Goed zo !