Gemakkelijke quizvragen muziek

357 resultaten

Quizvraag Muziek 7080
© AJEONG_JM

Wat is de bekendste en grootste groep van het genre K-Pop? Hun fans worden gek bij ieder concert, wat veel weg heeft van de Beatlemania. In 2019 won deze groep 2 Billboard Awards, waaronder die voor beste groep. Ze verkochten ook 2-maal Wembley uit afgelopen zomer.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7071
© Mingle Media TV

We zoeken een Amerikaans singer-songwriter en gitariste. In haar vroege werk bespeelde ze bij voorkeur de slidegitaar. Na een uitstapje in 2002 naar de popmuziek keerde ze terug naar de blues- en rockmuziek. Ze had onder meer relaties met Eric Clapton en Lance Armstrong.

Goed zo !

We zoeken de 5de zangeres van de muziekgroep Hooverphonic. Ze werd op 22-jarige leeftijd in het jaar 2010 de nieuwe zangeres van Hooverphonic ter opvolging van Geike Arnaert. Ze werd uitgekozen uit ongeveer duizend kandidaten. Ondertussen is ze al een tijdje vervangen nadat ze in maart 2015 uit Hooverphonic stapte. Enkele bekende liedjes van Hooverphonic met deze zangeres zijn Amalfi, The night before & Anger never dies. Ze is samen met Simon Casier, de bassist van Balthazar waarmee ze sinds kort ook wekelijks een cover brengt op Studio Brussel in een rubriek van de ochtendshow van Michèle Cuvelier.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7036

We zoeken de naam van dit instrument. Het instrument werd populair in de westerse wereld nadat onder andere George Harrison het instrument bespeelde in enkele Beatles liedjes.

Goed zo !

Helaas zoeken we weer de naam van een band waarvan de zanger zelfmoord heef gepleegd. Deze Amerikaanse rockband is afkomstig uit Agoura Hills, Californië. Ze braken door in 2000 met hun debuutalbum Hybrid Theory die de diamanten status kreeg in de Verenigde Staten. Stap voor stap evolueerden ze van nu-metal richting alternatieve rock tot zelfs pop op hun zevende plaat One More Thing (uitgebracht in 2017).

Goed zo !

Courtney Hadwin (13) liep rood aan toen ze voor het eerst het podium van ‘America’s Got Talent’ betrad. Niemand had verwacht dat net dit verlegen meisje zou transformeren tot een superster vanaf het moment dat de muziek begon te spelen. In het komende fragment zingt ze een nummer van een zangeres met de bijnaam Queen of Rock of "Queen of Rock 'n' Roll". Graag de naam van de originele uitvoerder dus.

Goed zo !

U ziet hier U2 een akoestische versie brengen van Ordinary love tijdens The Tonight Show. Dit programma wordt uitgezonden sinds 1954 en is daarmee de langstlopende talkshow in de televisiegeschiedenis. Maar van u vernemen we graag de artiestennaam/bijnaam van de man met de muts, de gitarist van U2. Zijn bijnaam is gebaseerd op de vorm van zijn neus. Naar verluidt heeft hij meer dan 200 gitaren in zijn studio.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6951
© Thomas Steffan

Queen is een Engelse rockgroep die werd opgericht in 1970. Met tientallen hits in de jaren 70, 80 en 90, is Queen één van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, gelaagde arrangementen, harmonieën. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot beste liveoptreden aller tijden. In 2018 kwam er een film uit over hun frontman Freddy Mercury. Van u vernemen we graag de naam van hun (lead)gitarist.

Goed zo !

U ziet een foto van Chris Cornell, zijn zangstijl werd gekenmerkt door zijn stembereik van vier octaven. Guitar World riep hem uit tot de grootste rockzanger ooit en hij werd negende in de verkiezing voor beste leadzanger aller tijden van Rolling Stone. Van u vernemen we graag de band waarmee hij doorbrak. Hij pleegde zelfmoord in 2017 en vervoegde het lijstje met te vroeg gestorven zangers uit de Seattle grunge scene: Kurt Cobain (Nirvana), Scott Weiland (Stone Temple pilots), Layne Staley (Alice in chains).

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6931
© Toglenn

Kiss is een shockrock/hardrockband die in Amerika tot de succesvolste bands aller tijden wordt gerekend. In Europa is Kiss vooral bekend door de hit I Was Made for Lovin' You. De band werd opgericht in januari 1973 en de oprichters wilden van KISS de band maken 'die ze altijd al hadden willen zien, maar nooit te zien kregen', zoals zij het zelf noemden 'The Hottest Band in the World'. Momenteel zijn ze bezig aan hun allerlaatste (?!?) tournee en komen ze ook naar Graspop. Weet u de naam van hun zanger? Op de foto zien we de vorige leadzanger.

Goed zo !

Deze Amerikaanse singer-songwriter en actrice heeft tot 2018 al zes albums uitgebracht en speelde onder meer in de Disney Channel-film Camp Rock. Ze begon als kindactrice in de serie Barney & Friends en ontmoette daar Selena Gomez. Ze heeft zelf last gehad van eetstoornissen, automutilatie, een bipolaire stoornis en een drugsverslaving. Deze drugsverslaving werd haar bijna fataal in 2018, graag hun naam.

Goed zo !

We zoeken de naam (een afkorting) voor de Koreaanse pop muziek. Het is een muziekgenre bestaande uit elektronische, hiphop, pop, rock en r&b-muziek uit Zuid-Korea. Veel Koreaanse bands vallen onder de categorie boyband (onder andere BTS, EXO, Big Bang, Seo Taiji and Boys, Seventeen, SHINee,…). Eén van de bekendste Koreaanse popartiesten is PSY, u hoort hem nu aan het werk.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6873
© Tina

You love them or you hate them maar sinds 2014 kunnen we niet meer om deze Belgische band heen. Oscar en zijn wolven scoren de ene hit na de andere en spelen menig festival plat. Wie krijgt als excentrieke frontman van de band de vrouwtjes instant On Fire?

Goed zo !

Met vijf concertzalen, 38 leslokalen, negen bureauruimtes, drie repetitieruimtes, één opnamestudio en twee radiostudio's behoort dit muziekcentrum tot de grootste van Vlaanderen. Het is een huis van en voor muzikanten, muziekorganisaties en muziekliefhebbers. Als hotspot van Kortrijk Muziekstad ondersteunen, informeren en coacht men muzikanten en geeft men ruimte aan organisaties en creatieve bedrijfjes. Hoe heet dit muziekcentrum?

Goed zo !

Welke Amerikaanse metalband, gevormd rond David Draiman, werd bij het grote publiek bekend met deze cover van Simon & Garfunkel’s “Sound of Silence”. Andere bekende nummers van de band zijn ongetwijfeld "Stupify" en "Down with the Sickness"

Goed zo !