Quizvraag de draaischijf

de draaischijf

In de draaischijf raken drie innig verbonden levens vermalen. Door kunst en collaboratie, lafheid en nietsontziende ambitie. Het is een nieuwe roman die uitkwam in 2022. Van wiens hand is dit boek?

Goed zo !


Meer quizvragen over Literatuur

Quizvraag Literatuur

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. Wat is de titel van dit boek van Houssini waarvan ik daarnet de inhoud vertelde?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

We zijn op zoek naar de titel van een boek. Het boek werd geschreven door Amerikaan John Williams en in 1965 gepubliceerd. In 2006 werd het heruitgegeven in Amerika en in 2012 verscheen de Nederlandse vertaling. Het verhaal gaat over een man die geboren wordt in een arme boerenfamilie en tot spijt van zijn ouders voor een carrière als docent Engels gaat aan de universiteit van Missouri. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde maar komt op beide vlakken allerlei moeilijkheden tegen. Zo worstelt hij onder meer met zijn huwelijk met echtgenote Edith en de relatie met zijn dochter Grace. Meer willen we niet verklappen, zodat jullie het boek zelf nog kunnen lezen. Wat is de titel van dit prachtige boek?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Dit fictief personage uit een boek van Victor Hugo (1831) onderscheidt zich, ondanks zijn misvormdheid, door zijn lenigheid en geslinger in en rondom de klokkentoren van de Notre Dame.

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Welke voormalige Glee-acteur schreef de populaire kinderboekenreeks The land of Stories, of Toverland?

Bekijk antwoord

Quizvraag literatuur

Deze Vlaamse schrijver bracht dit jaar de roman ‘De gebeurtenis’ uit. In 2012 won hij de AKO literatuurprijs met zijn boek ‘Post Mortem’ en in 2022 won hij met ‘Al het blauw’ de Confituur Boekhandelsprijs. Hoe heet deze succesvolle auteur?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Welke Waalse schrijver beweerde dat hij meer dan duizend vrouwen had gehad?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

We zoeken een Belgische schrijver geboren in 1964 vooral bekend om zijn jeugdliteratuur. Vooral zijn debuut Duet met valse noten zal jullie bekend in de oren klinken. Hij won dit jaar de Astrid Lindgren Memorial Award voor zijn oeuvre. Welke bekende schrijver?

Bekijk antwoord

Quizvraag Literatuur

Het boek Tirza won in 2007 2 grote literaire prijzen, de gouden uil, en de libris literatuurprijs. Maar van welke hand was dit boek?

Bekijk antwoord